15 C
Ibiza Town

Drie van de vier prijzen gezondheidszorg

Moet lezen

Verandering van weer

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Unesco en Ibiza

gezondheidszorg-barometerDrie van de vier eilandbewoners zijn van mening dat de gezondheidszorg op de Balearen goed werkt (80%), terwijl 16,25% stelde dat de gezondheidszorg fundamentele veranderingen moet ondergaan. Slechts 2,19% is van mening dat het zeer slecht is.

 

Dit blijkt uit de resultaten van de Health Barometer 2011, uitgegeven door het Ministerie van Volksgezondheid, Sociale Diensten en Gelijkheid en ontwikkeld door het Centrum voor Sociologisch Onderzoek. Dit onderzoek, dat  7800 interviews met Spaanse volwassenen registreerde, heeft als belangrijkste doel rekening te houden met de verwachtingen van de burgers en waar mogelijk het beleid af te stemmen op de wensen van de mensen.

Evenals in voorgaande jaren toont de Barometer aan dat de eilandbewoners gezondheid op de eerste plaats hebben staan met 33,38 procent, gevolgd door het onderwijs met 27,48 procent van de geïnterviewden. 

De Ibicencos zijn boevengemiddeld tevreden over de gezondheidszorg op het eiland en ook het ziekenhuis scoort hoger dan het landelijk gemiddelde.

Voor wat betreft de beoordeling van professionals, is een overgrote meerderheid tevreden met hun behandeling. 59,66% van de respondenten op het eiland zei dat de aandacht die zij kregen van hun huisarts goed is geweest. Wie op Ibiza leeft, is kennelijk een bovengemiddeld tevreden mens…

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!