Discotheek Booom! onder vuur

  • Home
  • Discotheek Booom! onder vuur

booom!De gemeenschap van gebouweigenaren Bes is een administratief beroep gestart tegen de stad Ibiza voor het verlenen van een exploitatievergunning aan discotheek Booom!. De zaak is in eigendom van de op het eiland bekende ondernemer Giuseppe Cipriani.

Het gebouw waarin de jonge club is gevestigd is gelegen aan de wandelpromenade Joan Carles I en aan alle kanten omgeven door bebouwing. In een door Alejandro Mari ondertekende aankondiging in het Publicatieblad Butlletí (BOIB), lezen we dat omwonende huiseigenaren hun toevlucht hebben gezocht op 31 mei in een bezwaar op de verleende vergunning in 2013. De exploitatievergunning van een nachtclub, Autoriteit Play Club door Cipriani, werd destijds door de gemeente toegekend. Deze vergunning werd goedgekeurd op basis van gunstige technische en juridische rapporten, na een periode van openbaarheid. Hierop volgende negen bezwaren die werden afgewezen.

Raadslid Alejandro Mari legde uit dat er geen geheel nieuwe vergunning verstrekt hoefde te worden omdat er al een geldige exploitatievergunning was afgegeven in de tijd dat de nachtclub al eerder draaide om de naam Angels, Penelope of Heaven, ook al is de vorige eigenaar veroordeeld voor een aantal illegale zaken. De burgemeester rechtvaardigde de nieuwe uitbater die beloofde een aantal tekortkomingen aan de club te zullen verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *