Deel Formentera zonder stroom

  • Home
  • Deel Formentera zonder stroom

werk-elektriciteitFORMENTERA – De afgelopen nacht zat een deel van Formentera zonder stroom. Eén van de belangrijkste transformatoren weigerde dienst waardoor 850 aangesloten gebruikers zonder elektriciteit zaten.

In Cala Saona en het gebied ten westen van Es Cap de Barbaria zat zonder stroom ten gevolgen van een blikseminslag. De storing duurde iets meer dan vijf uur. Rond de klok van vier uur was er al een stroomonderbreking, maar die duurde slechts een paar minuten. Om 6:41 was er echter een enorme klap op het eiland te horen. De bliksem sloeg vol in het transformatorhuis en het was meteen donker.

Volgens de storingsdienst van stroomaanbieder Gesa waren de technici om 9.00 uur ter plaatse om het euvel te verhelpen. Rond de klok van 10.30 was dat inderdaad het geval aan konden alle aansluitingen weer worden voorzien van elektriciteit.

Door de inslag zijn er veel apparaten zoals laptops en routers onherstelbaar beschadigd. De Gesa en Endesa adviseren dan ook om bij aankomend onweer dergelijke apparaten los te koppelen van het elektriciteitsnetwerk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *