15 C
Ibiza Town

Debat over legalisering cannabis Spanje

Moet lezen

Verandering van weer

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Unesco en Ibiza

Afgelopen donder was er een opvallend maar vreelegaliseer-cannabismd debat in het parlement van Spanje. Aanwezige was de minister van justitie Alberto Ruiz Gallardón. Het debat ging in feit over het wel of niet legaliseren van marihuana om zo meer broodnodige belastinginkomsten te genereren.

De vraag werd aan de minister gesteld door enkele parlementsleden op donderdag waarbij het antwoord van de minister duidelijk en kort was: hij is altijd tegen geweest. Dat wil echter niet zeggen dat er niet wordt nagedacht over een soortgelijk idee, al werd dat zo niet openlijk gezegd. Het zou best wel eens een goede bron van inkomsten kunnen zijn aangezien er in Spanje op dit moment illegaal aardig wat gerookt wordt.

Op de vraag van een parlementslid of de minister zelf wel eens een joint gerookt had was de keurig katholieke minister kort en krachtig, nooit van zijn leven. Wel zegt hij dat hij diverse gevallen in zijn nabijheid heeft gehad van drugsmisbruik en de consequenties daarvan. Bij veel jongeren begint het met het gebruik van marihuana wat niet dodelijk is maar kan het gemakkelijk doorslaan naar wel dodelijke en zwaar verslavende drugs, aldus de minister.

Een eventuele legalisatie van marihuana zou de staatskas een flinke duit kunnen opleveren. De eerste berekeningen gaan uit van een omzet van 6 miljard in de branche en dit zou de staatskas tussen de 200 en 500 miljoen euro aan belastinggeld kunnen opleveren. Daarnaast zouden er duizenden banen gecreëerd kunnen worden door een eventuele legalisatie.

Voorlopig wil de minister echter niet nadenken over een legalisatie van marihuana maar staat hij er ook niet slecht tegenover, aldus diverse Spaanse media. Het is gewoon nog geen kwestie waar intern over gesproken wordt bij de huidige regering

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!