De zomer spettert er vanaf deze week

  • Home
  • De zomer spettert er vanaf deze week

Zon IbizaIBIZA – Deze hele week laat de zomer zich van haar beste kant zien op Ibiza. Overdag zal de thermometer met het grootste gemak meer dan 30 graden aangeven.

Op woensdagmiddag zal er wellicht een klein beetje bewolking aantreden, wat dan weer een voorbode is voor de donderdag want dan verwachten we nog iets meer bewolking. De UV factor is de hele week levensgevaarlijk voor een huid die geen zon gewend is, vooral op dinsdag als de wijzer op 9.3 zal komen rond de klok van 14.00. Alle andere dagen komt deze overigens niet onder de 9.

De wind gedraagt zich precies zoals het hoort in een warme zomerweek en blaast een verkoelend briesje, maar ook niet meer dan dat. En wie denkt dat de nachten voor afkoeling zullen gaan zorgen die komt bedrogen uit want de koudste nacht wordt dinsdag als het kwik daalt tot 23 graden.

Door de lange aanhoudende droogte waarschuwen we voor het gebruik van open vuur. In principe is het verboden om een bbq zonder schoorsteen te gebruiken in verband met de kans op rondvliegende vonken. Gooi geen brandende sigaretten uit de auto (niet-brandende ook niet natuurlijk). Het grootste angstscenario van eiland bewoners is bosbranden. Laten we het bij angst houden.

De UV factor kan je op onze dochter website overigens prima zelf in de gaten houden. Kijk maar op www.ibizaweer.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *