De zomer is geland op Ibiza

  • Home
  • De zomer is geland op Ibiza

weer ibizaHoewel we officieel pas op 21 juni de meteorologische zomer verwelkomen, de temperaturen die worden verwacht tonen aan dat het nu toch wel heel echt zomer is op Ibiza.

De hele week wordt stabiel warm weer verwacht, geen enkele vorm van neerslag en de wind komt niet verder dan een lichte bries. Van enige afkoeling zal geen sprake meer zijn als we moeten rekenen op de wind of neerslag. In de tweede helft van de week gaan we goed over de 30 graden heen en plaatselijk kan het kwik zelfs oplopen tot 35 graden celcius.

Het zeewater krijg door weinig wind en hoge temperaturen in deze tijd van het jaar een goede kans op snel op te warmen. Momenteel is het zeewater rond Ibiza zo rond de 20 graden, maar aan het einde van de week kan mogelijk al 23 graden gehaald worden.

Voor de hele week wordt een UV cijfer 9 verwacht. Dit betekent een hoge kans op verbranding. Een onbeschermde huis verbrandt binnen 10 minuten al bij deze waarde. Zorg er voor dat je je goed insmeert, zeker als je huid geen zon gewend is.

weer-08-06-2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *