15.3 C
Ibiza Town

De schoonheid van Portitxol

Moet lezen

portitxol-mapPORTITXOL – In het noorden van Ibiza is de kustlijn grof. Hoge kliffen en kleine strandjes die moeilijk te bereiken zijn maken het tot een minder drukke kust dan elders op Ibiza het geval is. 

Vlakbij Illa Blanca is er een baai die de fantasie werkelijk te boven gaat, genaamd Portitxol. Deze baai is bijna geheel door rotsen omsloten en daardoor lijkt het van boven af alsof je naar een meer kijkt. Er is een relatief kleine opening die zorgt voor de verbinding tussen de baai en de zee. Veel vogels maken dankbaar gebruik van de moeilijke bereikbaarheid omdat ze er zelden gestoord worden door mensen.

Portitxol is slechts bereikbaar te voet. Vanaf twee kanten is de baai via een pad bereikbaar, waarbij opgemerkt dient te worden dat één van de twee een hachelijke onderneming is. Mocht je op avontuur willen, kies dan voor het pad wat Portitxol verbindt met Illa Blanca.

De tocht tussen de plek waar je met de auto nog kunt komen en de Cala Portitxol is niet voor beginnende wandelaars en neemt als je een goede conditie hebt ongeveer een uur in beslag.
Maar als je er dan eenmaal bent, dan kan je genieten van het volgende uitzicht:

portitxol-groot

portitxol-2 portitxol-3 portitxol-4 portitxol-5

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel