15 C
Ibiza Town

De mythische godin van Ibiza

Moet lezen

Ibiza in de groei

Unesco en Ibiza

Ses Salinas

Verandering van weer

Tanit. Zij is de beschermgodin van Ibiza en een centrale figuur in de Carthaagse en Fenicische culturen.

Tanit, aanbeden sinds de Fenicische tijd, rond 654 voor Christus, toen de Feniciërs zich vestigden op Ibiza, is een complexe figuur met veel rollen. Ze wordt beschouwd als de godin van de vruchtbaarheid, de hemel en zelfs de oorlog. Tanit wordt vaak geassocieerd met de maan, wat haar connectie met vrouwelijkheid en vruchtbaarheid benadrukt.

Op Ibiza nam Tanit een bijzondere plaats in. Ze werd niet alleen vereerd als de beschermgodin van het eiland, maar ook als een symbool van leven en vruchtbaarheid, essentieel voor een eiland dat afhankelijk was van landbouw en de zee. De aanbidding van Tanit was diepgeworteld in het dagelijkse leven en de cultuur van de oude Ibicenco’s.

De aanwezigheid van Tanit op Ibiza wordt bevestigd door talrijke archeologische vondsten. Heiligdommen, zoals de grot van Es Culleram in San Vicente, waren gewijd aan haar cultus. In deze grot zijn talrijke beeldjes en offerandes gevonden die duiden op de belangrijke rol die Tanit speelde in de religieuze praktijken op Ibiza.

Vandaag de dag is Tanit nog steeds een belangrijk symbool op Ibiza. Ze wordt vaak afgebeeld in kunst en is een populair motief in lokale ambachten. Festivals en evenementen ter ere van haar laten zien hoe de godin nog steeds leeft in de harten van de inwoners van Ibiza.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!