12.8 C
Ibiza Town

De helden van het strand

Moet lezen

cruz-roja-ibizaOm elf uur, de temperatuur in Santa Eulalia is al weer hoger dan dertig graden. Aan de bevolking die de warmte trotseert en langs de promenade slentert, delen strandwachten en andere medewerkers van het Rode Kruis op Ibiza folders uit vanuit een opgezette marktkraam. De opgezette kraam is onderdeel van het zomerprogramma van het Rode Kruis.

De dag is niet alleen ter voorkoming van ongevallen bij strandgangers, maar ook om aanhoorders te adviseren over de effecten van zon en hitte, alsmede uitleg over de badmeester op het strand, de meest gebruikte hulpmiddelen in de wachttorens en wat de protocollen zijn bij een ongeval.

Uitgelegd wordt aan geïnteresseerden dat de strandwachten over veel zaken beschikken zoals een semi-automatische defibrillator, een zuurstof zak, een uitgebreide EHBO koffer met basis instrumenten zoals een schaar, verband, crèmes en gels tegen bijvoorbeeld kwallenbeten. 

Eén van de nieuwe items is een polsbandje voor kinderen. Ouders kunnen op het bandje hun telefoonnummer te schrijven en mocht een kindje kwijtraken of verdwalen dan kan het door omstanders geholpen worden door de ouders bijvoorbeeld te bellen.

Met de kraam hopen de vrijwilligers van eht Rode Kruis Ibiza de mensen een betere indruk te geven van hun werkzaamheden op en rond het strand en daarnaast een stukje voorlichting te geven zodat zij zo weinig mogelijk in actie hoeven te komen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel