De Britse variant is al goed voor de helft van de coronabesmettingen op Ibiza

  • Home
  • De Britse variant is al goed voor de helft van de coronabesmettingen op Ibiza

De Balearische minister van Volksgezondheid, Patricia Gómez, waarschuwde op 17 februari dat de Britse variant van het coronavirus al goed is voor 50 procent van de huidige besmettingen in Ibiza en in totaal 40 procent van de Balearen. Gomez vermeld nogmaals dat deze variant 70 procent besmettelijker is. Verder benadrukte ze ook dat ze bezorgd is dat de bezetting van de IC’s op de eilanden op een gemiddelde van 28 procent blijft.

Het ministerie verstrekte deze informatie na de vergadering van de Gezondheidsraad met het ministerie van Volksgezondheid en de andere gemeenschappen. Aan het eind benoemde Gómez onder andere dat de Balearen 60 besmettingen per 100.000 inwoners hebben in de laatste zeven dagen en in de laatste veertien dagen 157 besmettingen per 100.000 inwoners. Dit vond Gómez goede cijfers. Ze legde ook uit dat als het zo doorgaat, er volgende week in 14 dagen een aantal van 120 besmettingen per 100.000 inwoners zou kunnen worden bereikt. Dit aantal is sinds oktober in de Balearen niet meer voorgekomen. Ze stond er wel op dat in grote gemeenten zoals Palma, Inca en Manacor, de afdaling wordt vertraagd en dat we voorzichtig moeten blijven.

Aan de hand van de besluiten die in de Raad zijn besproken, vindt Gómez het uitstekend nieuws dat er gevaccineerd zal gaan worden per leeftijdsgroep, na de inenting van de RNA-vaccins (Pfizer en Moderna) op de groep ouder dan 80 jaar. De volgende groep die nu aan de beurt is, is de groep van 79 tot 70 jaar en vervolgens de groep van 69 tot 60 jaar en ga zo maar verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *