De 3 redenen waarom een auto huren handig is op Ibiza

  • Home
  • De 3 redenen waarom een auto huren handig is op Ibiza

Er is natuurlijk genoeg openbaar vervoer op Ibiza, zoals de taxi’s en bussen. Maar het is niet leuk om met de vakantie afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Het is daarom erg handig om een auto te huren op het eiland. Er is een ruime keuze voor auto verhuur op Ibiza, maar eerst geven we je de redenen waarom het huren van een auto handig is.

 

Openbaar vervoer

Op Ibiza kan je gebruikmaken van de taxi’s en bussen. De taxi is redelijk prijzig op het eiland, want je kan van tevoren geen prijs met ze afspreken. Door middel van een teller wordt aan het einde van de rit bepaald hoeveel je moet betalen. Normaal beginnen ze vanaf de 3 euro en als je een taxi besteld vanaf de 5 euro. Een taxi kun je dus gemakkelijk gebruiken, maar liever niet voor lange ritten. 

 

De bus daarentegen is erg goedkoop en kan je naar veel plekken brengen. In Sant Antonio zit een groot busstation die je naar veel verschillende stranden in de buurt brengt. Ook kan je vanaf hier naar Ibiza-stad en Playa d’en Bossa. De bus vanaf Ibiza-stad brengt je niet echt naar strandjes, maar meer naar de plaatsen in de buurt. Met de bus kan je dus op veel plekken komen, maar lang nog niet op het hele eiland. 

 

De mooiste plekken

Op het eiland Ibiza heb je een hele hoop mooie plekken. De mooiste plekken zijn de Es Vedra, Amante Beach Club, Cala de Sant Vincent, Es Amunts en nog veel meer. Als je verblijft aan de Oost of West kant van Ibiza, zijn al deze plekken bijna niet te doen met de bus. Vanaf Ibiza-stad zijn wel een hele hoop plekken te bereiken met de bus. Deze ritten zijn met de taxi niet goedkoper dan 30 euro. Als je in het Noorden verblijft kun je gebruikmaken van de bus, maar hiermee kom je dan ook niet verder als het Noorden. Het is daarom handig een auto te huren, dan kan je veel van het prachtige eiland zien. 

 

Goedkoper

Een auto kun je huren op verschillende manieren doen. Je kan het tegelijkertijd met je vakantie boeken, van tevoren ergens een auto huren of op het eiland zelf een autoverhuur zoeken. Dit kan duur worden doordat je er een verzekering bij neemt. Als het bij je vakantie in zit, kan het zijn dat je 4 euro per dag betaald. 

 

Met de bus heen en terug is niet duurder dan 6 euro. Het probleem is alleen dat je dan niet overal kunt komen. Met de bus is het de vraag of je uiteindelijk goedkoper uit bent, maar we adviseren je niet veel gebruik te maken van de taxi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *