9.4 C
Ibiza Town

Dalt Vila

Moet lezen

 

 Als je naar Ibiza gaat moet je zeker een bezoekje brengen aan het historisch stadje Dalt Vila. Dit stadje ligt in de hoofdstad van Ibiza en is omringd door stadsmuren die zijn gebouwd in de 16e eeuw.

Dalt Vila staat bekend om zijn charmante smalle straatjes, traditionele architectuur en de geschiedenis. Het is het historische centrum van de stad. Er zijn 2 museums en een kathedraal die je kan bezoeken. De kathedraal Castell Almudaina komt uit de 14e eeuw en staat er nog steeds om te bewonderen. Vroeger werd de stad vanuit de kathedraal verdedigd. Het was vroeger dan ook het belangrijkste verdedigingswerk van het eiland.

In het stadje heb je super veel mooie, oude straatjes waar je doorheen kan lopen. Je hoeft helemaal geen route te volgen en kan gewoon zelf lekker rondlopen. Je komt vanzelf wel uit bij leuke plekjes en pleintjes waar je een lekker drankje of hapje kan doen. Je hebt verschillende restaurantjes met heerlijke mediterrane gerechten. Er zijn ook hele leuke winkeltjes en boetiekjes waar je kan shoppen. Je hebt er genoeg te doen dus is het een leuke dagbesteding!

Het stadje ligt hoger op, vandaar ook de naam Dalt Vila wat letterlijk ’Boven stad’ betekent. Als je helemaal naar boven loopt heb je een prachtig uitzicht over de haven en de rest van Ibiza stad.

Dus als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis, je lekker wil shoppen of gewoon een fascinerend deel van het eiland wil verkennen zou ik zeker een bezoekje brengen aan Dalt Vila. 

 

 

 

 

Bron foto: planetofhotels.com

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel