Daling agriturismo zet door

  • Home
  • Daling agriturismo zet door

weidebloemenDe dalende trend voor wat betreft de bezoekersaantallen in het agriturismo, het plattelandstoerisme, zet door.

Jose Torres, de voorzitter van de  Vereniging van Agriturismo in Ibiza en Formentera kent nog niet de cijfers van de bezettingsgraad tot het einde van het seizoen, maar wel die tot het einde van de maand juli en ten opzichte van vorig jaar definieert Torres het seizoen als middelmatig en zeker weer slechter dan vorig jaar.

Oorzaken

De oorzaken van deze daling in de bezetting van de vaak zeer luxe resorts op het platteland moet worden gezocht in de hoge kosten die gasten moeten maken om het eiland te bereiken en natuurlijk de financiële crisis in ons land en andere landan vanwaar onze bezoekers komen.

Met de slechte data in het vooruitzicht maakten veel bedrijven in de branche speciale afspraken met reis organisaties en werden er campagnes ingezet via de social media. Hiermee kon, vooral in Mallorca, de schade in de periode jan-jun nog enigszins beperkt blijven.

Er zijn in totaal 27 agriturismo resorts en hotel op Ibiza en Formentera. Onder de nationaliteiten van de bezoekers worden er altijd opvallend veel Nederlanders genoteerd, maar ook Engelse en Duitse toeristen zijn veel geziene gasten op de resorts.

Omdat naar het nu lijkt Ibiza toch wat drukker is dan verwacht en er ook in augustus weer veel toeristen verwacht worden, hoopt de vereniging nog een aardige eindsprint te kunnen maken, maar de situatie blijft wel zorgwekkend en zowel op het gebied van service als op prijsniveau zullen de resorts en hotels in deze sector scherp moeten blijven opletten om een bezettingsgraad te halen die tenminste kostendekkend is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *