Cristina schuldig aan belastingfraude

  • Home
  • Cristina schuldig aan belastingfraude

cristina-zaterdagMALLORCA – Het provinciale hof van Palma heeft de Spaanse prinses Cristina vrijgesproken van de beschuldiging van het witwassen van geld, maar ze is wel schuldig inzake belastingfraude.

De rechtbank in Mallorca heeft de aanklachten tegen prinses Cristina wegens witwassen dus van tafel geveegd, maar wel moet de zus van koning Felipe VI zich verantwoorden voor belastingontduiking. Het uiteindelijke proces vindt vermoedelijk plaats in de loop van 2016. De Spaanse prinses en haar man Iñaki Urdangarin werden in juni officieel aangeklaagd wegens belastingontduiking en witwassen door het openbaar ministerie. Er lag toen een juridisch dossier met meer dan 32.000 documenten dat moest bewijzen dat Cristina en haar echtgenoot enkele miljoenen aan publieke middelen hebben verduisterd.

De prinses deelde voor 50 procent met haar man de zeggenschap over de firma Aizoon, waar grote sommen geld naartoe zouden zijn gesluisd. Dat verliep via de stichting Noós, een liefdadigheidsorganisatie waarvan haar echtgenoot bestuurder was.

De belastingfraude omvat een bedrag van 337.000 euro volgens de openbare aanklager. Op belastingfraude staan hoge straffen in Spanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *