Cristina hoort vrijdag de rechter

  • Home
  • Cristina hoort vrijdag de rechter

cristina-zaterdagPALMA – De Spaanse prinses Cristina hoort aanstaande vrijdag of de drie rechters van de rechtbank in Palma de Mallorca of ze onschuldig is, of dat ze zal worden berecht in de corruptie-zaak Nóos. Ook haar man is verdachte in deze zaak.

Iñaki Urdangarín stond van 2003 tot 2006 aan het hoofd van de Stichting Nóos. Deze stichting ontving grote sommen aan publiek geld van de regionale overheid op de Balearen om sportevenementen te organiseren. De Spaanse justitie verdenkt hem ervan samen met zijn voormalig zakenpartner Diego Torres, grote bedragen te hebben weggesluisd naar privébedrijven. De prinses zat zelf ook in het bestuur van de Stichting Nóos, waar Urdangarín voorzitter van was. Samen waren zij ook nog eigenaar van het bedrijf Aizoon. Dit bedrijf zou volgens het gerechtelijk onderzoek vooral hebben gediend als tussenstation om het geld dat de Stichting Nóos onrechtmatig verkreeg, weg te sluizen.

Als Cristina moet worden berecht is dat uniek in de geschiedenis van het Spaanse koningshuis. Het huis deed in 2011 afstand van Cristina en haar man en hun eventuele illegale praktijken door ze te schrappen van de agenda van officiële gelegenheden. De prinses verklaarde op 2 juli in de rechtbank van Palma onschuldig te zijn. In februari van dit jaar liet ze tijdens een verhoor weten altijd te hebben vertrouwd op haar echtgenoot en geen weet van zijn zakelijke aangelegenheden te hebben. De media denkt daar echter heel anders over, net zoals de Spaanse fiscus, want uit gegevens van die dienst bleek dat Cristina geld dat via Nóos bij het bedrijf Aizoon terecht was gekomen, gebruikte voor grote privé-uitgaven, zoals verbouwingen van een huis in Barcelona, vakanties met de familie en luxe kinderfeestjes.

http://youtu.be/bnPQKz225ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *