Crematorium Santa Eularia nog dit jaar van start

  • Home
  • Crematorium Santa Eularia nog dit jaar van start

eulariaDe gemeente van Santa Eularia heeft er vertrouwen in dat het gemeentelijk crematorium zal starten vóór het einde van het jaar. Vandaag zullen de gemeenteraadsleden instemmen met de steun van VFV.

De VFV groep investeert € 587.000.- in het project, een moderne witte kubus die midden in de natuur al verrijzen. De architect heeft rekening gehouden met de bestaande architectuur op Ibiza. Op de begane grond zal er een vloeroppervlakte gerealiseerd worden van 102,56 vierkante meter met een receptie, een showroom, een binnenplaats, een toegang voor voetgangers, een lobby en de toiletten. In de kelder van het gebouw met een vloeroppervlakte van 152,94 vierkante meter, zal de ruimte worden gevestigd voor introductie van de overledene, het crematorium gedeelte, een ruimte gewijd aan de autopsies, een magazijn, een Engels binnenplaats en toiletten.

Het algemeen tarief bedraagt ??€ 1.200.- per crematie, terwijl inwoners van Santa Eularia zelf slecht 700 euro afrekenen. Het bedrijf zal een driemaandelijks canon betalen aan de stad van 12.000 euro en 2.500 uur werk in ruil voor de subsidie, die 20 jaar zal duren. De groep VFV is een Catalaanse bedrijf dat meer dan 20 uitvaartcentra, 16 begraafplaatsen en vijf crematoria in Catalonië beheert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *