Controle kort parkeren luchthaven

  • Home
  • Controle kort parkeren luchthaven

parkeren-kiss-rideVeel Nederlanders maken op de luchthaven van Ibiza gebruik van de “Kiss and Ride” mogelijkheid voor de deur van het luchthavengebouw. Onjuist gebruik zal vanaf nu gestraft worden.

De “Kiss and Ride” wordt vaak niet gebruikt zoals het hoort; iemand even afzetten op de luchthaven, koffers en/of handbagage uitladen en vervolgens weer wegrijden. Maar al te vaak wordt de auto er geparkeerd en gaat de chauffeur zijn of haar bezoek op staan te wachten in de luchthaventerminal. En of het nu te doen is om de 35 eurocent parkeergeld, of om het gedoe van een kaartje trekken, afrekenen en door slagbomen heen rijden, het mag niet. Ook bij korte bezoeken waarbij de auto verlaten wordt dien je op de normale parkeerplaats te parkeren.

Nu blijkt dat het zelfs in de wintermaanden bijna niet meer te doen is om écht iemand even af te zetten, grijpt de politie in en wordt er intensief gecontroleerd door de dienst Trafico. Wie onjuist gebruik maakt van de “Kiss and Ride” gaat voortaan op de bon. De boete bedraagt 35 euro, goed voor vele uren parkeren op het parkeerterrein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *