Consell van Ibiza dient schadeclaim in bij Netflix

  • Home
  • Consell van Ibiza dient schadeclaim in bij Netflix

Het Consell van Ibiza gaat juridische stappen ondernemen om de verspreiding van de nieuwe Netflix film ‘Ibiza’ tegen te gaan. Ibiza Vandaag had al eerder bericht over de woede die de trailer onder de autoriteiten van het eiland veroorzaakt heeft, maar het Consell wil nu ook een schadeclaim gaan indienen. In dit verzoek wordt gevraagd of Netflix de film “ter goede trouw” terug wil trekken. We zijn benieuwd.

Hoewel de film ‘Ibiza’ pas morgen voor het eerst op Netflix te bekijken is, zal de claim pas na de première bij het online film platform arriveren. De film heeft voor enorm veel ophef gezorgd aangezien het verhaal zich afspeelt op Ibiza, terwijl de opnames geheel plaats hebben gevonden op een eiland voor de kust van Kroatië. Ook wordt Ibiza volgens de Minister van Toerisme, Vicent Torres, op een negatief beeld neergezet. Volgens hem benadrukt de film alleen maar de stereotypen van Ibiza, en zou dit bij kijkers kunnen zorgen voor een negatieve associatie met het eiland.

De film Ibiza heeft grote verwachtingen geschept; alleen de trailer heeft al 5,6 miljoen hits. Hoewel het Consell er alles aan probeert te doen om de film te boycotten, moeten we nog maar zien of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *