Column Ibizaboy: wat een week zeg

  • Home
  • Column Ibizaboy: wat een week zeg

Bier en tietenHet was me het weekje weer wel, om Dominique Weesie maar eens te citeren. De enige goedmaker was het mooie weer in de tweede helft, maar de rest was ruk.

Het begon allemaal met een uit de hand gelopen sport evenement. Een persoonlijk feestje van één of andere Russische dictator die ter genoegen van zijn feestje miljarden heeft gestolen van de gewone burger. Op nog geen 50 kilometer afstand van het Olympische dorp liggen bejaarde mensen weg te rotten in hun pamper, maar dat telt even niet voor deze niets ontziende barbaar. En om het feestje luister bij te zetten was hij verplicht om een andere joker te ontvangen. Even dacht ik de homofiele minister president van Nederland dit moment had afgewacht om uit de kast te komen, maar zelfs dat durfde hij niet. Nadat de Russische leider hem had aangehoord wees hij hem zelfs nog even op zijn punt over een club in Nederland waar pedofielen worden toegelaten en politieke partijen waar vrouwen niet mee mogen praten. En nou je kop houden Rutte! Ga maar lekker met een paar beroeps-uitkeringstrekkers op de tribune zitten juichen voor de schaatsers. Dan zit er tenminste nog iemand op die tribunes.
Heel Nederland praat alleen maar over schaatsen, een sport die in de rest van de wereld amper beoefend wordt en één van de slechts bekeken sporten is op de olympische spelen. Als je niet van schaatsen houdt, of zelfs helemaal niet van wintersporten, dan kan je maar beter ergens op een onbewoond eiland gaan zitten want er lijkt geen ontkomen aan. Ik ben blij als het voorbij is en Poetin gewoon weer Greenpeace activisten kan oppakken en de mensen in Sochi hun huizen weer terugkrijgen. F*ck the olympics!

Ibiza protesteert tegen de komst van olie platforms voor de kust van het eiland. Als dat je is ontgaan dan ben je doofstom of je woont in de binnenlanden van Kazachstan zonder televisie en internet. Okay, we moeten alles op alles zetten om de plannen tegen te gaan. Die plannen zijn overigens al lang omgezet in vergunningen, maar dat terzijde. “Europa gaat toezicht houden” kregen we van de week te horen. Nou als ik ergens de kriebels bij krijg is het wel als Europa toezicht gaat houden. Dat belooft nog meer ellende dan wenselijk. Kunnen we niet afspreken dat we tot de uiterste inleverdatum van de petities nog allemaal even onze stinkende best doen om de Spaanse regering op andere gedachten te brengen? Maar doe dit door in drievoud de petitie te tekenen en kap nou eens met al die achterlijke plaatjes in de social media van naakte mensen, brandende boortorens en andere onzin. Alsof de regering daardoor op andere gedachten komt… Nee, ik ben blij als die protesten achter de rug zijn straks.

En dan was mijn week bijna over en wat gebeurt er? Het was Valentijnsdag. Een (uiteraard), uit Amerika overgewaaide hype. Vroeger stuurde je een leuk bericht, kaartje of een bosje bloemen als je klein was naar iemand die stiekem toch wel heel erg leuk vond. Zonder afzender, want dat maakte het spannend. Maar wat zie je nu? Fossiele stellen die elkaar de liefde toewensen op elkaars profiel op Facebook. Met hartjes en kusjes. Kolere, grow up en zag gewoon tegen je meisje dat je van haar houdt. Ik durf te wedden dat de meesten nog gewoon naast elkaar zitten als ze die achterlijke berichtjes zitten te tikken. Kleine kinderen.

Gelukkig is het zaterdag geworden. Zaterdag is een vrije dag voor mij en ik ga genieten van de stranden zolang ze nog schoon zijn, van de bloemetjes en de bijtjes zolang ze nog niet door Bayer vergiftigd zijn. Misschien ruim ik ook nog wel even tijd in om al die Valentijn mongooltjes uit mijn vriendenlijst te bannen.

Fijn weekend en hou je veilig.

Posted in Al het nieuws Column

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *