Column Ibizaboy: The good, the bad and the lucky

  • Home
  • Column Ibizaboy: The good, the bad and the lucky

the-luckyOnze kat voldoet precies aan de verwachtingen die je aan een kat kunt stellen als je op de campo woont. Ze kroelt, is altijd gezellig spraakzaam en vangt muizen. Een prettige bijkomstigheid is dat ze de muizen vangt om ze op te eten en niet om er alleen maar mee te spelen en ze vervolgens gehandicapt achter te laten. Sommige katten doen dat namelijk. Maar die van ons eet ze met huid en haar op. Gemakshalve noemen we onze kat dus even “the bad”.

Ik spring meteen even naar “The good”. Onze hond. Hij heeft deze bijnaam omdat hij regelmatig een ander beestje te pakken heeft op het land. Nou is hij goed afgericht, want onlangs stak een dame die ons kwam bekeren haar hand nog door het hek en dat had ze beter niet kunnen doen. Ons terrein opkomen is uitgesloten als je daarvoor geen toestemming krijgt. Maar als het om andere beesten gaat is hij lief. Regelmatig pakt hij een vogel of een ander beest en loopt er dan mee in zijn bek zonder het te beschadigen.

De kat kwam een paar dagen geleden langs met een muis in haar bek. Het is voor haar gebruikelijk dat iedere prooi namelijk trots geshowd moet worden. Ze wandelt ermee de eetsalon in en gaat er wat mee spelen. Meteen opeten geeft kennelijk net niet de voldoening die ze wenst. De hond wandelt er, nieuwsgierig als hij is, achteraan. We slaan er verder geen acht op. Een minuutje of wat later zie ik vanuit mijn ooghoek een hond voorbij sluipen. Onze hond kan op 2 manieren door huis lopen. De eerste is gewoon normaal waarbij zijn teennagels een tikkend geluid maken op de plavuizen. De tweede manier is er één, en vraag me niet hoe hij het doet, waarbij het tikkende geluid geheel achterwege blijft. Hij sluipt dus langs ons en probeert daarbij onopgemerkt te blijven. Zijn eigen bedachte “stealth” modus, zeg maar. En meestal is dat omdat hij iets doet waar we het niet mee eens zijn.

Ik sta op en kijk in de eetsalon. Daar kijkt een hulpeloze kat me aan en ze miauwt hulp vragend. Van de muis geen spoor meer, dus ik ga buiten kijken en daar wordt mijn vermoeden bevestigd. “The good” heeft de muis gejat van “The bad” en zonder de muis te beschadigen meegenomen naar de tuin en vervolgens in het gras gezet. Zowel de kat als de hond zijn vervolgens nog een half uur op zoek geweest naar de muis.

En de muis? Die was “The lucky” en is ongetwijfeld meteen naar de Tabaccos gerend om een staatslot te kopen…

Fijn weekend en hou je veilig!

Posted in Al het nieuws Column

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *