Column Ibiza boy: weertje hè?

  • Home
  • Column Ibiza boy: weertje hè?

toeristen-eivissaVanmorgen genoot ik van de opkomende zon en het fluiten van de vogels en van de kalme branding. Ik bedacht me: als er een god bestond dan zou hij er zeker niet voor kiezen om in Frankrijk te gaan wonen.

Ik denk dat Ibiza de enige goede keuze is. En niet alleen voor Hem. Eigenlijk zou heel Europa zo moeten zijn als Ibiza. Bijna altijd lekker weer, een bijna ongerepte natuur, geen legbatterijen, onbespoten groenten van eigen land en als je je handen uit de mouwen wilt steken kan je er altijd genoeg verdienen om in je dagelijkse behoeften te kunnen voorzien. En het mooiste van alles is dat overal pogingen mislukken als er gesproken wordt over een multi-culturele samenleving. Maar niet op Ibiza hoor, want daar wordt er niet over gesproken. Daar is multi-cultureel net zo vanzelfsprekend als de zonsopgang.

Op Ibiza zijn de bewoners het meest gelukkig in de periode net voor het toerisme weer bezit neemt van het eiland en net er na. Prachtig weer, alles is open en toch is het nog niet te druk. En deze periode is nu, ahora.
Niet dat we hier niet blij zijn met toeristen hoor, integendeel. Het zijn juist de toeristen die ons voorspoed brengen. Iets wat ze in andere provincies van het prachtige land Spanje niet kunnen zeggen. Ibiza trekt als een magneet toerisme aan. En vooral toeristen die aardig wat te besteden hebben. Iedereen, echt iedereen, die op het eiland woont en of werkt heeft direct of indirect met de toeristenbranche van doen. Dat komt omdat we hier geen eigen industrie kennen. Alles wat er verdient wordt, verdienen we aan een toerist. Daarom gaan we ze de komende zomer weer vertroetelen, spreken we ze aan in hun eigen taal, leggen we ze in de watten en laten de bewoners zien hoe geweldig het hier is. Zolang wij de garantie hebben dat de meesten eind september weer vertrekken kunnen we dat wel aan. Zodat we weer onder elkaar kunnen zijn en kunnen genieten van de mooiste plek op aarde.

Iedereen een hele fijne zomer toegewenst.

Ibizaboy

Posted in Al het nieuws Column

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *