Column Aviola: toekomstmuziek

  • Home
  • Column Aviola: toekomstmuziek

ibiza-vroegerCOLUMN – Aviola, wie kent haar niet inmiddels. Onze vaste zondag columniste laat haar licht schijnen over het eiland en over de, vaak bijzondere, mensen die ze er heeft ontmoet. De introductie van de persoon achter de columns staat HIER. Meer columns HIER. 

Aan uw rechterhand ligt het strand  Las Salinas. Daar waar u die idyllische houten eettentjes ziet,  stonden destijds  een aantal beach clubs. We rijden straks verder langs de zoutpannen richting Playa D’En Bossa.

De bar waar wij ons nu in begeven is zoals u ziet een toren, vroeger een verdedigingstoren om de bewoners te waarschuwen voor een eventuele piraten aanval. Nou! Die hebben hier behoorlijk lang huisgehouden kan ik wel zeggen! Ha ha! Ahum… voor u ligt het strand Playa D’En Bossa. De unieke ligging van de strandhuisjes aan de eerste lijn zorgen voor een onvergetelijke vakantie met een schitterend uitzicht. Daarachter -verscholen tussen de duinen- ligt de “Bossa camping’ met een aantal tipi’s en yurt’s. Langs dit strand stonden destijds een aantal hoge gebouwen, onder andere een wereldbekende club met de naam Ushuaia. Playa D’En Bossa is het watersport strand bij uitstek. Het dorpje wat u achter het strand ziet liggen is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

We rijden nu langs Figuretas, in de ‘oertijd de achterbuurt van Ibiza stad. Ook hier stonden een aantal flats. Het oude hotel met die palmboom op de parade hebben we weten te behouden. De boulevard langs het haventje met daarachter het pittoreske witte dorpje, in dezelfde stijl als het kleine (zout) dorpje bij Salinas gebouwd, nodigt uit voor een hapje of drankje.

Hier bij de stad kunt u een fiets pakken, want het is grotendeels afgesloten voor verkeer. Het is absoluut een aanrader om het oudere gedeelte van de stad te bezoeken.  Behalve het uitzicht, de musea, de tunnels en de kerk is het kleine temperamentvolle zigeuner-dorp een genot voor al uw zintuigen. Straks rijden we door richting Santa Eulalia.

In dit heuvelachtige gebied lag ooit een golfclub. Op de linker golfbaan bevindt zich nu een rollerskate disco Rechts ziet u het paintball park en tevens het motorcross gebied. Het huisje daarachter is een hangplek voor de jongeren. De paarden die u links in de heuvels ziet staan, worden enkel en alleen door jongeren verzorgd. In het midden ligt het klim-park. Het witte huisje links fungeert als creatieve ruimte waar verscheidene workshops worden gegeven. Daarnaast is het speelbos voor de kleintjes. De kinderen kunnen met de kabelbaan over het kleine meertje heen roetsjen. Leuk om te weten is dat de vrolijke hutjes door de kinderen zelf zijn gemaakt en ieder een eigen thema thema hebben. Er is genoeg betrouwbare begeleiding aanwezig en u kunt uw kind hier met een gerust hart een dagje laten spelen, terwijl u gaat zonnen, seksen, mediteren of feesten.

We zijn inmiddels bij het stadje San Antonio beland. Zoals u ziet, is de ligging ronduit schitterend. De stranden rondom dit stadje behoren tot de mooiste van het eiland. U kunt het zich misschien niet voorstellen, maar San Antonio was ooit bezaaid met stomdronken feestgangers die daar tot in de late uurtjes rondhingen. De oude kern van het dorp is nu goed zichtbaar, gezien het overgrote deel van de flats plaats hebben gemaakt voor meer groen.

Morgen kunt een voorproefje nemen van de vrije ‘hippiesfeer’ van het noordelijke gedeelte van het eiland. De meeste scholen, ecologische boerderijen, meditatie en yoga centra van het eiland liggen aldaar tussen de bergen verscholen. De ambachtelijke markt van San Juan is een aanrader en het strand van Benirras een must voor de jambe en wiet liefhebbers onder u. Handig om te weten is dat er her en der pop-up party’s worden gegeven en zoals u weet, bevinden zich de hipste clubs ter wereld zich nog steeds op het eiland Sa Conillera nabij San Antonio en op het eilandje Sa Ferradura bij San Miguel, ooit eigendom van een Russische miljardair. Ik wens u een fijne vakantie!!

Opmerking van de redactie: Aviola heeft geen Facebook account (ja, ze bestaan echt nog!). En hoewel we verwoede pogingen doen om haar over te halen er toch één te openen, is dat op dit moment nog niet van kracht. Mocht je dus willen reageren op een manier dat Aviola het ook kan lezen, reageer dan gewoon onder dit artikel en niet via een Facebook opmerking. Gracias, ook namens Aviola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *