Column Aviola: ONSH´tje

  • Home
  • Column Aviola: ONSH´tje

energie-dansvloerCOLUMN – Aviola, wie kent haar niet inmiddels. Onze vaste zondag columniste laat haar licht schijnen over het eiland en over de, vaak bijzondere, mensen die ze er heeft ontmoet. De introductie van de persoon achter de columns staat HIER. Meer columns HIER.

-Ja ja, we weten het inmiddels wel. Vroeger was alles beter op Ibiza.

-Nou, heus niet alles was beter, maar het was wel een stuk rustiger en relaxter.

-Dat bedoel ik nou. Je zeikt te veel. Probeer je eens wat meer te richten op het positieve. Op de toekomst, op oplossingen in plaats van problemen.

-En je wordt bedankt. Ik ben dus een zeikerd. Als je met zeiken bedoelt dat ik een uur in de auto moet zitten om van a naar b te rijden, terwijl ik dat voorheen in vijf minuten deed, of dat je bij Talamanca en Figuruetas  beter niet kunt gaan snorkelen zonder poep uit je oren te moeten pulken. Of dat het ‘zeilbootje’ Stad Amsterdam – nota bene bij het paradijselijk Illetes-  per ongeluk zijn shit loost, tja…dan voel ik wel iets negatiefs, zeikerigs opborrelen. En dat het onmogelijk is om een parkeerplek te vinden in de buurt van een strand of dat je eerst over zo’n duizend naar kokosolie en god mag weten wat geurende lichamen moet stappen eer dat je een plekje hebt gevonden, dan ben ik inderdaad een zeikerd. Of dat er een gigantisch watertekort heerst op het eiland, terwijl ondertussen de gemeente het geniale idee heeft om een water- feestje te organiseren voor de kleintjes. Een waterfeestje!! Of dat de Bufi’s en de Guaschjes niet meer bij komen van het lachen met hun vrachtwagens volgeladen met water, dan heb je ook gelijk. Maar ik ben het met je eens. Ik moet me absoluut meer gaan richten op het positieve, dat is ook veel beter voor mijn gezondheid.

-Nou pfffff, vertel, wat is er volgens jou dan positief.

-Dat dansen goed blijkt te zijn voor het milieu bijvoorbeeld, als je tenminste een energy floor hebt.  Bedacht door een Nederlander! Hoe cool! Ik zei het toch, die Nederlanders zijn zooo inventief en creatief. En het is ook fijn dat de gay pride momenteel zo veel kleur en vrolijkheid aan de stad geeft. En dat er mensen met initiatieven zoals kajakken met volle maan of clif diving zijn. En weer anderen die schitterende creaties kunnen maken van alles wat de natuur te bieden heeft. Dat is positief!

– Nou, nou, positief hoor. Maar die hippie column was anders ook behoorlijk zeikerig en ‘hokkerig’… Jij was toch tegen die Nederlandse hokjesmentaliteit?

-Die column was grappig bedoeld.

-Nou wat grappig, ha, ha, ha. In welk hokje pas jij eigenlijk?

-Hokje invasie nl’r, ma flodder, drama queen, parttime kluizenaar. Heb je nog even?

-Nee dank je, klinkt niet echt appetijtelijk .

-Een beetje zelfspot kan geen kwaad toch? O ja! Ik zit er aan te denken om een ONSH te worden.

-Daar gaaaaan we weer. En wat moge een ONSH dan wel zijn?

-Een ONSH (one nigth stand hippie) begeeft zich een nacht (of dag) in de wondere wereld van hippie in happyland met behulp van een beetje Ayahuaska, Peyote, paddo’s  of ander snoepgoed voor een snelle eenheidservaring  zodat hij/zij zich de volgende dag (of de dag daarna) met nieuwe inzichten en vol optimisme, weer in de dagelijkse beslommeringen kan storten.

-Daar ben jij veel te schijterig voor, maar mocht je er meer van willen weten, ik ken toevallig een mannetje…

-Dat verbaast mij nou niets. En ik durf dat trouwens best wel.  Zullen we ‘vroeger’ voor het gemak maar even vergeten en samen een ONSHje doen? Ehh… ooit?

Opmerking van de redactie: Aviola heeft geen Facebook account (ja, ze bestaan echt nog!). En hoewel we verwoede pogingen doen om haar over te halen er toch één te openen, is dat op dit moment nog niet van kracht. Mocht je dus willen reageren op een manier dat Aviola het ook kan lezen, reageer dan gewoon onder dit artikel en niet via een Facebook opmerking. Gracias, ook namens Aviola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *