Column Aviola: Jij

  • Home
  • Column Aviola: Jij

eivissa-wegwijzerCOLUMN – Aviola schrijft iedere zondag een column op Ibizavandaag. Over het leven op Ibiza of over de, vaak bijzondere, mensen die er wonen. De introductie van de persoon achter deze verhalen staat HIER. Vandaag: jij

Miss the island een berichtje van iemand die op dit moment ergens aan de andere kant van onze aardbol vakantie aan het vieren is. Hoe krijg jij dat toch voor elkaar? Wat is jouw geheim? Iets zit er in jou dat ons diep van binnen zo enorm raakt, wat maakt dat wij jou telkens weer missen. Ondanks dat je zo bent veranderd, soms grillig bent, hard zelfs. Maar misschien zorgt die grilligheid van jou juist wel voor die onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Er zijn zelfs levensgrote sculpturen van basalt en bladgoud op jouw grond gemaakt. Dat is niet voor niets, maar omdat jij zo energiek en uniek bent. Sculpturen waarvan men beweert dat zij ons toegang geven tot andere dimensies (Time and Space). Hoe veel mensen zouden er een bijzondere ervaring hebben gehad in jouw bijzijn? Je lijkt er zo vredig bij te liggen, lekker ontspannen te dobberen in de zee, maar als jij zou kunnen praten ach… wat zou het een genot zijn om naar jouw verhalen te luisteren!

Doutzen, Wendy, Bridgit, Estelle. Een voor een krachtige en sprankelende Nederlandse vrouwen die graag bij jou willen zijn. Die van jou genieten en jouw schoonheid waarderen. Vrouwen die hier misschien juist wel willen zijn omdat ze bij jou zowel kunnen stralen als zich in alle rust terug kunnen trekken.

Doe nou niet zo bescheiden, je weet best wel dat jij ook zo’n sprankelende, gewilde dame bent, maar ik mis je groene uitstraling. Dat groen waar jij zo bekend om staat en ik hoop van harte dat je de rest van de zomer zonder brandwonden zal doorstaan. Want zonder vocht wordt je grijs en grauw en dat flatteert je niet.  Ons ook niet, we hebben allemaal belang bij jouw vruchtbaarheid en zachtheid.

Met hoeveel metamorfoses ga je ons trouwens nog verassen de komende tijd? Welke series, films, documentaires en meer zullen er nog gemaakt worden van en rondom jou? Hoe lang zal jij nog in het middelpunt van de belangstelling blijven staan? Petje af dat jij dit allemaal ondergaat zonder mokken of morren. Maar je merkt gelukkig vast wel dat steeds meer mensen respect en liefdevol met jou omgaan en dat wij jou heus niet enkel en alleen als neuk en snuif paradijs zien, ook al denkt MTV daar anders over…

Het valt mij helaas op dat er met de dag meer toneel wordt gespeeld op jouw grondgebied. Zoals bijvoorbeeld de homo scene in de oude stad en de hippies bij Las Dalias. Locaties waar wij geen onderdeel meer van zijn, maar toeschouwer. Gek eigenlijk: iets ontstaat op een natuurlijke wijze vanuit een behoefte naar vrijheid en ontpopt zich vervolgens tot een toneelstuk, een act.

Maar die zachtheid en vruchtbaarheid zullen zich uiteindelijk weer ten volle manifesteren. Je zult een verrukkelijke schoonheidsbehandeling ondergaan en dan ontstaan er vanzelf druppelsgewijs veranderingen zodat jij weer een nieuwe hype kunt creëren. Want vanuit die behoefte aan vernieuwing, die jou zo eigen is, tezamen met de creativiteit van de mensen en jouw looks, bloeit er vanzelf weer iets moois op. Want jij zult jezelf -hoe dan ook- opnieuw blijven uitvinden en ons wederom wakker schudden. Ik kan niet wachten op je nieuwe outfit! By the way, gisteren ben ik aangekomen in een stormachtig Nederland enne… ga nou niet naast je schoenen lopen schoonheid, want ik mis je nu al.

Opmerking van de redactie: Aviola heeft geen Facebook account (ja, ze bestaan echt nog!). En hoewel we verwoede pogingen doen om haar over te halen er toch één te openen, is dat op dit moment nog niet van kracht. Mocht je dus willen reageren op een manier dat Aviola het ook kan lezen, reageer dan gewoon onder dit artikel en niet via een Facebook opmerking. Gracias, ook namens Aviola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *