Column Aviola: Inspiratie

  • Home
  • Column Aviola: Inspiratie

inspiratieCOLUMN – Aviola schrijft iedere zondag een column op Ibizavandaag. Over het leven op Ibiza of over de, vaak bijzondere, mensen die er wonen. De introductie van de persoon achter deze verhalen staat HIER. Vandaag: Inspiratie.

Hola Michèl,

Het was een rare week en ik heb weinig inspiratie voor een column. Ik vind het heerlijk om columns te schrijven voor Ibizavandaag, maar inspiratie komt met vlagen en is helaas niet te forceren. Een tijd geleden schreef ik, onder andere, over het probleem met woonruimte voor mensen die weinig te besteden hebben. Dat heb ik deze week aan den lijve mogen ondervinden. Daarbij heb ik mogen, grrrrr, ervaren dat reputatie belangrijker is dan gerechtigheid (maar over dat laatste kan ik helaas nog niets vertellen). Enfin, ik zocht dus een goedkope woonruimte voor mensen die weinig uit kunnen geven en keihard moeten werken. De reacties die ik kreeg tijdens mijn zoektocht waren niet echt aanmoedigend:  “Pfff, nou dat wordt moeilijk. Ik heb er twee maanden over gedaan om iets betaalbaars te vinden!” Of “Tja, lastig, lastig. Iedereen wil een kamer hebben en het is al helemaal onmogelijk voor die prijs.” En “Nou, vergeet het maar hoor. Ik wens je veel sterkte!!!”

Ook schreef ik over het belang van het aanleggen van fietspaden op Ibiza. Veel Spanjaarden vinden het grote onzin, maar daar begint nu langzaamaan verandering in te komen. Uiteraard moeten er dan wel eerst wat doden vallen, maar het is niet anders.

En nu ik toch geen inspiratie heb, dwalen mijn gedachten af naar de dag dat ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en jou een mail te sturen. Die ochtend stond ik in de keuken en kreeg ik een ingeving: ‘Ibizavandaag, Ibizavandaag. Nu een mail sturen. Baat het niet, dan schaadt het niet.’ Zo als altijd, gebeurde dat geheel onverwachts en kreeg mijn enthousiasme de overhand.

Voor Ibizavandaag schrijven is dus uit enthousiasme geboren. Toen ik besloot jullie een mailtje te sturen, keek ik eerst nog even op de site en ging mijn hart sneller kloppen toen ik (hoe toevallig!) de tekst ‘Ibizavandaag zoekt columnisten’ las. Ik stuurde een aantal columns op en kreeg meteen een reactie van jou. Binnen een dag stond mijn eerste column op Ibizavandaag. Ik schrok ervan, had niet verwacht dat je het zo snel zou plaatsen, maar ik herkende jouw enthousiasme als geen ander.

Veel Nederlanders reageren positief op Ibizavandaag: “Ik kijk elke dag wel even. Super handige site om het nieuws van het eiland bij te houden.” Of “Ibizavandaag? Ja, natuurlijk ken ik die website! Iedereen toch?” En “Het is het gemak, gewoon in het Nederlands leest toch lekkerder.”  Of: “Leuke site heb jij! Trouwens, nu ik je toch zie, zou je niet iets over mijn bedrijfje willen schrijven? Even voor de duidelijkheid: Ibizavandaag is niet van mij! En ik neem met alle plezier een interview af, maar ik schijf geen reclame, mits het een bijzonder verhaal is.

Je reageert altijd positief op mijn mails en columns.  Ibizavandaag groeit met de dag, daar ben ik plaatsvervangend trots op! Kan ook niet anders met al die ‘InvasieNL’ers. Ha ha! Ga zo door!! Enne…. heel veel dank dat ik voor jullie mag schrijven, zelfs als ik geen inspiratie heb.

Opmerking van de redactie: Aviola heeft geen Facebook account (ja, ze bestaan echt nog!). En hoewel we verwoede pogingen doen om haar over te halen er toch één te openen, is dat op dit moment nog niet van kracht. Mocht je dus willen reageren op een manier dat Aviola het ook kan lezen, reageer dan gewoon onder dit artikel en niet via een Facebook opmerking. Gracias, ook namens Aviola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *