Column Aviola: HappyHippie

  • Home
  • Column Aviola: HappyHippie

hippiesCOLUMN – Aviola schrijft iedere zondag een column op Ibizavandaag. Over het leven op Ibiza of over de, vaak bijzondere, mensen die er wonen. De introductie van de persoon achter deze verhalen staat HIER. Vandaag: HappyHippie.

Ibiza is- behalve een aantal hagedissensoorten rijker- ook een reeks aan hippies rijker. Bij deze een kleine opsomming van oudere en nieuwere soorten:

-De DH hippie oftewel de die hard hippies zijn de meest pure. Onder hen bevinden zich veel (wijze) ouderen die hun vrije geest hebben weten te behouden en nog steeds hun dagelijkse kost verdienen aan zelfgemaakte producten of muzikale/spirituele bezigheden. Onder de jongere die hards bevindt zich een groep internationale vrije geesten van alle rangen en standen die de keuze heeft gemaakt om terug te gaan naar eenvoud. Ze hebben een simpele woonplek, kan ook een tent zijn, of wonen met een aantal in een huis en verbouwen hun eigen groente daar waar het mogelijk is. DH’s zijn tegen de gevestigde orde, vrij in hun doen en laten en iedereen is welkom om deel te nemen aan hun manier van leven. Ze gaan en staan waar ze willen, carpe diem is hun motto. DC’s zijn geboren trendsetters. Ze geven het eiland blijdschap, kleur, wijsheid en inspiratie.

-De L hippie oftewel de light versie, houdt van vrijheid en blijheid, maar met mate. In werkelijkheid is het meeste bedacht, georkestreerd en georganiseerd, ook al lijkt dat in eerste instantie niet zo. Ze dragen schitterende, dure hippie outfits, maar dat is er niet vanaf te zien. De L hippies bewegen zich met regelmaat tussen de DH’s, maar trekken zich daarna terug in hun georganiseerde wereldje. L hippies lijken (en zijn soms) vrij van geest en houden van het milieu (ook zij hebben hun eigen moestuin), maar pakken desalniettemin graag even het vliegtuig voor een spiritueel reisje. Ze eten enkel en alleen (dure) ecologische producten en kunnen zich dat ook veroorloven dankzij hun werk (en familie) buiten het eiland.

-De N hippie oftewel de new hippies voelen zich -net als iedereen- aangetrokken door de energie en diversiteit van het eiland. Ze bewegen zich het liefst in verschillende kringen, voelen zich enorm in hun sas met de die-hards en zijn ruimdenkend. N’rs hebben hoofdzakelijk een gezonde levensstijl, maar genieten desalniettemin van een gebraden kippetje of glaasje cava op z’n tijd.  Ze wonen in een simpele huurwoning (met moestuin) en verdienen hun kost op het eiland. N’rs hebben de gave om van hun hobby hun werk te maken. Het zijn levensgenieters bij tijd en wijle,  spiritueel ontwikkeld en ze laten iedereen in hun waarde. N’rs dragen comfortabele, met name tweede hands kleding.

-De W hippies oftewel de wonderland hippies trekken zodra ze uit het vliegtuig zijn gestapt een hippie pak aan om zich vervolgens in the real thing te storten. Inclusief vrije liefde, trommelnachtjes bij Benirras, bezoekjes aan Es Vedra, spirituele bijeenkomsten met verlichte  DH’s  en bezoekjes aan alle hippie markten en andere DH gelegenheden. W hippies hebben hun vermogen veilig op de bank staan, maar houden van de eenvoudige en pure manier van leven van de DH. Als de die- hard lifestyle ze gaat vervelen, vertrekken ze voor een korte periode naar Verweggistan of ze gaan een paar uur badderen in een luxe hotel om zich vervolgens weer onder te dompelen in het DH wereldje. W’rs  krijgen met name veel inspiratie van de die-hards en wanen zich met alle plezier voor een paar maanden in hun zelf geregisseerde film:  ‘Hippies in wonderland’ om tegen de herfst weer naar een ander hippie oord te vliegen of het nette pak uit de kast te trekken.

Opmerking van de redactie: Aviola heeft geen Facebook account (ja, ze bestaan echt nog!). En hoewel we verwoede pogingen doen om haar over te halen er toch één te openen, is dat op dit moment nog niet van kracht. Mocht je dus willen reageren op een manier dat Aviola het ook kan lezen, reageer dan gewoon onder dit artikel en niet via een Facebook opmerking. Gracias, ook namens Aviola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *