Column Aviola: commune

  • Home
  • Column Aviola: commune

hippiebusCOLUMN – Aviola schrijft, onregelmatig en soms ook weer regelmatig stukjes voor Ibizavandaag. Om die reden verschijnt er regelmatig, of soms ook onregelmatig een hersenspinsel van haar op onze website. De introductie van de persoon achter deze verhalen staat HIER. Vandaag over vliegende schotels en communes.

Ergens op het eiland, hier niet zo ver vandaan, wonen een aantal vrouwen samen met een man en een vliegende schotel. En ik vertel je geen sprookje. Het is echt, echt waar. Toch slim, zo’n goeroe. Dan moet je een gave hebben. Dan moet je verdomde intelligent zijn. Hoe krijg je anders een hele groep (uiteraard jongere) vrouwen om je heen die ervoor kiezen om hun hele leven blij jou te blijven?

Een commune op Ibiza lijkt mij overigens heerlijk, maar dan in de vorm van een woongroep, zonder goeroe. Zo’n woongroep biedt vele voordelen en soms wat nadelen, zoals irritaties. Maar dat kan je verhelpen door de huisjes heeeeel ver van elkaar verspreid neer te zetten, zodat ieder zijn privé heeft. Een utopie! Als je het even helemaal hebt gehad, wandel je naar het huisje van je vriendin en jammer en blèr je er lustig op los. Lekker alles eruit gooien totdat je helemaal leeg bent en weer fluitend naar huis huppelt. Je hebt altijd oppas in de buurt en iemand die geen twee linkerhanden heeft, maar gewoon handig is.

De hippies van de jaren zestig liepen gewoon voor. Dat waren pas echte trendsetters. Communes waren toen ‘hot’. Meestal zonder goeroe, gewoon ‘voor de goedkoop en voor de gezellig’. Die hippies waren wel een beetje de weg kwijt volgens een artikel in de krant (ABC 1969) van journalist Alfredo Semprun. De arme man wist niet wat hij zag toen hij op het eiland kwam. Volgens hem had het zaad der perversie zich verspreid over de eilanden (Ibiza en Formentera) en werden deze bevuild door nymfomanen en satyriasis (de mannelijke variant). Oeps.

Helaas voor Semprun, het kwaad is al geschied. Als hij hier de afgelopen zomer ergens (in de Lio bijvoorbeeld) op een barkruk had gezeten en het leger escort girls en boys had gespot, was hij er van schrik afgedonderd. Denkende dat hij de duivel in hoogst eigen persoon had gezien, (of hij had het stiekem best prettig gevonden, want hij schrijft ook over de beeldschone, maar helaas verdorven hippie meisjes…).

Terug naar de woongroep: dat lijkt mij echt te gek. Maar stel dat ik straks stokoud ben en alleen, dan wordt ik goeroe van beroep. Met een groep (uiteraard jongere) mannen om mij heen die mij adoreren. Dan hoef je niet achter de geraniums te gaan zitten (of juist wel om naar buiten te gluren, terwijl een paar spierballen hout staan te hakken of dat ene huisje staan te bouwen voor de frisse en fruitige nieuwkomers). Enkel jouw lievelingseten wordt voor je gekookt, want dat is gezond, dat heb je namelijk ‘van boven’ doorgekregen. Je wordt niet onzichtbaar voor je omgeving, wat helaas gebeurd als je als vrouw ouder wordt en je hebt altijd de touwtjes in handen.

S’ avonds geef je een monoloog onder het genot van een glas wijn, terwijl de mannen je met open mond aanstaren, omdat alles wat jij zegt De Waarheid is. Er wordt dus werkelijk naar je geluisterd, ook fijn. Een knappe Argentijn begeleid je daarna bij een zwoele tango. En vervolgens kruip je moe, maar voldaan in je vliegende schotel en laat je je masseren door een stel aanbidders die -als blinde volgelingen- niet in staat zijn om je rimpelige lichaam te detecteren. S’ochtends staat er steevast een lekker ding met een kopje dampende koffie en een reep pure chocolade voor je klaar. Een rollator heb je niet nodig, want je hebt aan elke arm een vent. Je hebt nooit tegenspraak, je hebt namelijk altijd gelijk. Je laat ze op zoek gaan naar een baantje, zodat jij op zakenreis kunt naar Hawaï voor een meeting met collega buitenaardsen. En als de mannen zich goed gedragen, mogen er een paar mee als hulpje. Oud worden op Ibiza… Wat wil je nog meer?

 

Opmerking van de redactie: Aviola heeft geen Facebook account (ja, ze bestaan echt nog!). En hoewel we verwoede pogingen doen om haar over te halen er toch één te openen, is dat op dit moment nog niet van kracht. Mocht je dus willen reageren op een manier dat Aviola het ook kan lezen, reageer dan gewoon onder dit artikel en niet via een Facebook opmerking. Gracias, ook namens Aviola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *