Coke smokkelaars achtervolgd

  • Home
  • Coke smokkelaars achtervolgd

cokesmokkel-formenteraIBIZA – De Spaanse belastingdienst heeft op maandag rond 22:00 een RIB waargenomen die vermoedelijk drugs smokkelde tussen Marokko en Formentera. Dat maakte de Guardia bekend.

Bij constatering van de verdachte boot werd de douane te water gewaarschuwd om alert te blijven. Om ongeveer drie uur in de ochtend kwam de Colimbo III Douane Surveillance Dienst (SVA) vanaf Ibiza naar Formentera bij Cap Mola. Daar was de IRB aanwezig met daarop vijf opvarenden, vermoedelijk smokkelaars. Toen de achtervolging werd ingezet bleek het een lange tocht te worden. De Colimbo III zat bijna zes uur achter de boot aan die richting het vaste land van Spanje voer. Onderweg werden er pakketten in zee gegooid, vermoedelijk drugs. De achtervolging eindigde op het strand van Denia waar de RIB werd achtergelaten. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Alles duidt er op dat smokkelaars een nieuwe route gevonden hebben waarbij ze vanuit Marokko drugs overbrengen naar Formentera om het van daaruit verder te transporteren Europa in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *