Code geel voor Ibiza en Formentera

  • Home
  • Code geel voor Ibiza en Formentera

Code geel IbizaGisteren gaf het Spaans Meteorologisch Instituut (AEMA) code geel af als waarschuwing voor Ibiza en Formentera. Het lijkt gedaan met het mooie weer vanaf nu.

In de ochtend kunnen vandaag heftige buien voorkomen en na een kleine pauze in de middag zullen de buien ook vanavond en vannacht voor mogelijke overlast zorgen. Met de regenval gaat een flinke temperatuurdaling gepaard en dat waren we al even niet meer gewend op de eilanden. Als het koufront wint, dan voorziet AEMA in het weekend dagtemperaturen van rond de 12 graden en datis voor Ibiza bijzonder koud te noemen. Op vrijdag voorziet de nationale weersvoorspeller een kleine herfststorm waarbij windstoten verwacht worden van meer dan 60 kilometer per uur.
Toch hebben we geen klagen, want in andere delen van Spanje wordt dit weekend de eerste vorst verwacht en hier en daar zullen de eerste sneeuwvlokken van de komende winter zelfs al gaan vallen.

Nu de herfst daar is, blikt AEMA terug op een bijzonder lange zomer en weten ze te melden dat het in de afgelopen 42 jaar nog nooit zo warm was op de datum 6 november. Er werd op Ibiza een temperatuur gemeten van 28,3 graden die dag op de luchthaven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *