Cocaïne lab ontmanteld op Ibiza

  • Home
  • Cocaïne lab ontmanteld op Ibiza

coke-lab-jesusIn het dorpje Jesus op Ibiza heeft de lokale politie een cocaïne laboratorium ontmanteld. In samenwerking met een speciaal anti drugsteam werden invallen gedaan en er zijn zes mensen aangehouden bij de actie.

In het laboratorium werd de binnengekomen drugs bewerkt met een versnijdingsmiddel en werden er opnieuw blokken van gemaakt. Deze blokken werden door de criminelen voorzien van een stempel waarop een schorpioen was afgebeeld. Potentiële kopers werden zo misleid want dit stempel staat normaal gesproken garant voor een uitstekende kwaliteit. In totaal werd er acht kilo in beslag genomen, alsmede chemicaliën en ander materiaal dat wordt gebruikt voor de vervalsing van drugs. De laatste arrestatie werd gedaan in de tweede week van oktober. 

Het onderzoek begon toen de recherche ontdekte dat een groepje jonge Spanjaarden betrokken was bij de verkoop van cocaïne in de uitgaansgelegenheden op Ibiza. Later in het onderzoek bleek dat er naast drie Spanjaarden ook 3 uit Zuid Amerika afkomstige mensen bij de groep betrokken was. Er werden verschillende woningen gebruikt en één woning werd zelfs in het geheel niet bewoond, maar uitsluitend als laboratorium gebruikt.

De in beslag genomen cocaïne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *