Clubs starten juridische procedure tegen oneerlijke concurrentie

  • Home
  • Clubs starten juridische procedure tegen oneerlijke concurrentie

rechter-ibizaDe Vereniging van Party Zalen en Clubs heeft er genoeg van dat veel horeca zaken zich exploiteren als club of discotheek zonder dat ze daarvoor de benodigde vergunningen bezitten. Ze starten nu een juridische procedure om de wildgroei een halt toe te roepen.

De groep betreurt het dat de situatie onveranderd is, ondanks de zes vergaderingen die zijn gehouden in de afgelopen 16 maanden. Bij deze vergaderingen waren naast de vertegenwoordigers van de clubs, ook de belangrijkste bestuurders van de gemeentes op het eiland aanwezig.

Alle clubs zijn het er over eens dat er vanuit de overheid geen enkele actie wordt ondernomen, terwijl de zaken waarop zij de aandacht vestigden, geheel niet conform de wet werken. Er is nu een in strafrecht gespecialiseerde advocaat in de arm genomen (Fernando Mateas). De vereniging heeft de juridische procedure gestart tegen 20 horeca ondernemingen die in hun ogen niet voldoen aan de eisen die de wet stelt aan het voeren van een nachtclub. Denk daarbij aan zaken zoals restaurants, partyboten en beachclubs. De meeste ondernemers die een klacht tegen zich tegemoet kunnen zien, zijn met hun bedrijf gevestigd in de gemeente San Jose. Onder deze gemeente valt onder andere Playa den Bossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *