Celstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval

  • Home
  • Celstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval

bmw-doodDe rechter van het Strafhof nr. 2 Eivissa, Martina Rodriguez, veroordeelde gisteren conform de eis van het openbaar ministerie een bestuurder voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval.

De 26 jarige Ruben G.R. werd veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenisstraf voor het plegen van doodslag door grove nalatigheid.

Net even na de klok van 21.00 op 9 maart 2008 reed de man met zijn sportieve BMW 325i Coupe met drie andere mensen in de buurt van La Ponderosa toen hij met een snelheid van zeker 100 kilomter per uur de macht over het stuur verloor. De auto kwam 73 meter verder tot stilstand nadat hij enkele keren over de kop was geslagen. Eén inzittende, Marí Yern Clara, droeg geen gordel en werd uit de auto geslingerd. Zij was op slag dood.

Zowel het openbaar ministerie als de aanklager als de verdediging van de man waren het eens dat de snelheid meer had moeten afgestemd op de situatie ter plaatse zodat een ongeval voorkomen had kunnen worden. De aanklager schatte de snelheid op basis van onderzoek in op 156 kilometer per uur maar de verdediging komt met een snelheid van 96,6.

Foto: Ultimahora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *