Cartelvorming bij autoverhuurders

  • Home
  • Cartelvorming bij autoverhuurders

goldcarDoor heel Spanje worden in totaal zeventien autoverhuurbedrijven verdacht van het vormen van een cartel. De bedrijven worden beboet met een bedrag van 35 miljoen euro.

Binnen de branche waren de zeventien druk met het realiseren van een monopolie positie. De vestigingen van de bedrijven waren voornamelijk te vinden in de Balearen, Catalonië, de regio Valencia en Andalusië. Er waren bijeenkomsten van de partijen om overeenkomsten met elkaar te sluiten over de prijsregulatie sinds mei 2006 en de gesprekken hadden tenminste doorgang tot oktober 2011. Aan het einde van het zomerseizoen werden de tarieven onderling vastgesteld voor het nieuwe jaar.

Volgens de Fair Trading Commission (CNC) waren de betrokken ondernemingen zich ervan bewust dat deze praktijk illegaal is, maar toch bleven ze de prijzen vast te stellen gedurende zes zomers.Vertegenwoordigers van de betrokken ondernemingen die actief zijn op het eiland hebben ontkend dat ze deelnamen aan dergelijke praktijken. Betrokken bedrijven die vestigingen hebben op Ibiza zijn Goldcar, Centauro en Avis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *