Cáritas deelt meer voedsel uit

  • Home
  • Cáritas deelt meer voedsel uit

caritas-ibizaIBIZA – De liefdadigheidsorganisatie Cáritas verdeelde 131 ton voedsel over 10.000 percelen in 2013, zo blijkt uit de cijfers die de organisatie bekend maakte gisteren. In totaal eten 3.500 mensen van Cáritas, 200 meer dan in 2012.

Miguel Angel Sanchez, afgevaardigde van de instelling noemt de cijfers verontrusten, zeker nu blijkt dat er ook zeker 350 kinderen afhankelijk blijken te zijn van de voedseldonaties. Sanchez, bijgestaan door Joan Torres Marí, directeur van Caritas in Ibiza, en Gustavo Gómez, coördinator van de organisatie, benadrukte dat het rapport de stijgende armoede op de Balearen weerspiegelt. De ongelijkheid stijgt alsmaar verder op de eilanden en het contrast is enorm. Op nog geen 100 meter van de megajachten in de jachthaven van Ibiza creperen mensen van de honger.

Cáritas voorziet niet alleen hulpbehoevenden in voedsel, maar staat ze ook bij met arbeidsbemiddeling en gezondheidszorg. Van de mensen die geholpen wordt door de organisatie is 38,9 procent Spaans, maar het grootste aandeel in de hulpbehoevenden blijkt te komen van niet-EU vreemdelingen: 46,3 procent. Een kwart (25 procent) komt uit Latijns Amerika en het Caribisch gebied, 17 procent uit Noord Afrika en 3 procent uit Afrika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *