15 C
Ibiza Town

Care4cats zoekt vrijwilligers

Moet lezen

Verandering van weer

Ibiza in de groei

Unesco en Ibiza

Ses Salinas

care4catsDe vrijwilligers organisatie Care4Cats zet zich in voor het welzijn van katten op Ibiza. Twee keer per jaar bezoeken zij het eiland en samen met lokale vrijwilligers worden er dan zoveel mogelijk katten geholpen in een korte periode. Vanaf vanavond zoekt de organisatie vrijwilligers.

De beestjes worden gevangen en vervolgens overgebracht naar een dierenarts die ze steriliseert of castreert. Nadat de dieren zijn hersteld worden ze op de plek waar ze zijn gevangen weer uitgezet; in hun eigen leefomgeving. Op deze manier wordt voorkomen dat de enorme populatie van katten niet meer zo hard groeit. In de 23 bezoeken aan Ibiza wist de organisatie met vrijwilligers 9.000 katten te helpen. Behalve de operaties om te voorkomen dat de beestjes voor nageslacht kunnen zorgen, worden ze ook geholpen aan ontstekingen, wondjes en worm- en vlooien vrij gemaakt.

De komende week is Care4Cats weer op het eiland en ter ondersteuning van hun activiteiten zoekt de organisatie vrijwilligers die kunnen helpen bij het vangen van de katten (ze worden in kooien gelokt), het transport van- en naar de dierenarts en andere voorkomende werkzaamheden. Iedereen is welkom.

Wil je wat voor de beestjes betekenen? Dat kan via de website van Car4Cats.eu of via Facebook waar je de pagina kunt bezoeken, of je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Sarah.

How Care4Cats work
Hoe Care4Cats werkt (klik voor een grotere afbeelding)

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!