Cala Tarida gaat pompen

  • Home
  • Cala Tarida gaat pompen

alg-cala-taridaSAN JOSE – Er is een plant ontwikkeld om bij het strand van Cala Tarida met speciale pompen de alg vlek te bestrijden. De vlek onstaat sinds de jaren 80 iedere zomer.

Wat lijkt op vervuiling in het water bij Cala Tarida blijkt alg te zijn, wat door de hoge temperatuur van de zee ter plaatse makkelijk aangroeit. En om te voorkomen dat de vlek groter wordt is er nu een plan ontwikkeld waarbij onderwater pompen geïnstalleerd worden die er voor zorgen dat er koud zeewater gemengd wordt met het  warme water ter plaatse om te voorkomen dat de alg zich verder kan ontwikkelen.

De pomp zal in een kooi geïnstalleerd worden onder water en gedurende de nacht in werking gesteld gaan worden. Als de alg vorming groot is, kan de pomp eventueel ook nog in de ochtenduren in werking gesteld gaan worden, zo zegt de voorzitter van de Vereniging van Bewoners van Cala Tarida, Alfredo Cenarro.

De methode is al eerder op andere plekken op Mallorca succesvol toegepast en de verwachtingen voor het project zijn dan ook hoog.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *