BTW op 1 september al omhoog

  • Home
  • BTW op 1 september al omhoog

IVA naar 21%De recent door de Spaanse regering aangekondigde IVA (BTW) verhogingen die op 1 september zullen ingaan zijn alweer de tweede verhogingen in slechts twee jaar tijd. Daar waar de IVA in juni 2010 nog 16% was zal deze op 1 september 21% gaan bedragen, dat is maar liefst 5% meer.

Op 1 juli 2010 wist de regering van Zapatero de toenmalige IVA van 16% te verhogen met 2% naar 18%, een maatregel die hem niet in dank werd afgenomen en zwaar werd bekritiseert door de PP, de huidige regerende politiek partij. De PP en de huidige premier Rajoy hebben nog voor de verkiezingen en ook daarna nog meerdere keren aangekondigd geen IVA verhogingen te zullen gaan doorvoeren, beloftes (de zoveelste) waar de partij zich niet aan heeft gehouden.

De gereduceerde IVA werd op 1 juli 2010 verhoogt van 7% naar 8% terwijl dat vanaf 1 september juli 2012 weer verhoogd zal worden naar 10%. De super gereduceerde IVA werd op 1 juli 2010 niet verhoogd en ook nu zal deze niet verhoogt worden door de huidige regering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *