Britse gaat schuldig pleiten

  • Home
  • Britse gaat schuldig pleiten

Melissa ReidDe 20 jarige Melissa Reid gaat schuldig pleiten voor het smokkelen van drugs. Het Britse meisje werd begin augustus samen met haar vriendin Michaelle McCollum Connoly opgepakt werd in Peru.

Ze werden aangehouden met een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne. Melissa blijft er wel bij dat ze bedreigd werden door een gewapende bende. Door schuldig te pleiten, hoopt ze op een minder zware celstraf. Op 6 augustus werden Melissa Reid en Michaelle McCollum Connoly opgepakt bij de douan op de luchthaven van Lima, de hoofdstad van Peru. De twee Britse meiden, allebei 20 jaar, hadden voor 1,5 miljoen dollar aan cocaïne bij zich.

Tijdens hun verhoor vertelden ze dat ze tijdens hun verblijf op Ibiza, waar ze in bars en als promotiemeiden voor grote clubs werkten, benaderd werden door een Brit die deel uitmaakte van een drugsbende. Naar eigen zeggen werden ze bedreigd en dreigden de bendeleden er ook mee hun familie iets aan te doen als ze niet deden wat hen gevraagd werd: een hoop cocaïne Peru binnensmokkelen.

Vanuit haar cel laat Melissa Reid zondag aan The Mail on Sunday weten dat ze toch schuldig gaat pleiten voor het moedwillig naar Peru gaan om er drugs op te halen en die vervolgens naar Spanje te willen brengen. De advocaat van Reid heeft een deal met de openbare aanklager dat de vrouw slechts zes jaar en acht maanden de cel in moet als ze schuldig pleit. Als ze toegeeft dat ze bewust naar Peru trok voor de drugs, laat de aanklager de klacht vallen dat ze betaald zou zijn voor het smokkelen van de drugs. Dat zou haar een betaalde smokkelaar maken, waar veel zwaardere straffen op staan.

De familie van Melissa vreesde dat het meisje voor 25 jaar achter de tralies zou verdwijnen en hoopt nu ze na 2,5 of 3 jaar al opnieuw op vrije voeten zal komen. Bovendien is de kans dan groter dat ze haar straf dichter bij huis kan uitzitten. Ook de advocaat van het andere meisje, McCollum Connoly, liet doorschemeren dat het niet ondenkbaar is dat zijn cliënte hetzelfde doet. ‘Ik ben enorm opgelucht dat er op deze manier toch licht is aan het einde van de tunnel’, zegt Reid vanuit haar cel in Peru. De vrouw benadrukt evenwel dat ze haar verhaal van de feiten niet verandert. ‘Ik blijf erbij dat ik bedreigd ben om de daden te stellen’, zegt ze. ‘Maar anders riskeer ik een celstraf van 15 tot 25 jaar, want het is duidelijk dat de rechters me niet geloven.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *