15.4 C
Ibiza Town

Brits verkeersbureau foldert tegen balconing

Moet lezen

balkonspringerHet Britse Foreign and Commonwealth Office (FCO) en de Vereniging van British Travel Agents (ABTA) hebben een campagne gelanceerd om te proberen het aantal jonge mensen wat in Spanje gewond raakt of zelfs overlijden bij incidenten waarbij ze van balkons vallen of uit ramen te verminderen. Veel incidenten hebben met overmatig drugs- of drankgebruik te maken.

 

Veel van de drie miljoen jonge Britse toeristen die naar het buitenland reizen dit jaar, waarvan een groot percentage afreist naar Ibiza en Mallorca, ontvangt brochures met uitleg en een opvallende foto van Jake Evans, 18 jaar oud, die hangend over het balkon op de zevende etage een vuurtje voor zijn sigaret probeerde te krijgen en daarbij naar beneden stortte. “Deze praktijken zijn zeer gevaarlijk en kunnen leiden tot blijvende invaliditeit,” zegt de brochure.

Evans, die zeer dronken was klapte eerst op de rand van een ander balkon en daarna op een ligstoel, die volgens de artsen zijn leven heeft gered. De tiener leed aan een schedelbasisfractuur, brak de rechter pols, enkele vingers en zijn rug is permanent beschadigd. In een video, Evans legt uit dat een persoon voelt zich “zeer gelukkig”.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel