Brandstofprijzen dalen

  • Home
  • Brandstofprijzen dalen

benzinepompMADRID – Deze week zijn de brandstofprijzen op Ibiza weer iets gedaald. Opvallend want in de zomermaanden stijgen deze meestal.

De benzine is maar met 0,8% gedaald in prijs maar diesel werd 1,12% goedkoper. Toch zijn de prijzen nog wel hoger dan vorig jaar eind juli. De gemiddelde literprijs voor benzine aan de pomp is 1,321 euro waardoor het vullen van een 55 liter tank (gemiddeld) op dit moment 72 euro kost. De diesel is 1,12% goedkoper geworden en heeft een gemiddelde prijs van 1,145 euro. Het vullen van een 55 liter tank kost nu 63 euro. Omdat de wegenbelasting voor een benzine- en een dieselauto hetzelfde is kopen veel eilandbewoners een diesel. Dat is dan ook de meest getankte brandstof op Ibiza.

Ondanks de prijsdalingen van de afgelopen week zijn de brandstofprijzen nog steeds veel duurder dan aan het begin van dit jaar. De benzine is sinds januari 15% duurder geworden en diesel 5%. Toch is de benzine 13% en diesel 21% goedkoper dan het maximale ooit gemeten in september 2012 toen de prijzen op het hoogst stonden nadat de IVA (BTW) was verhoogd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *