Brand in Jesus verwoest 200 vierkante meter

  • Home
  • Brand in Jesus verwoest 200 vierkante meter

De brand die gister ochtend vroeg was uitgebroken in Jesus heeft meer dan 200 vierkante meter verwoest, dat blijkt uit de laatste informatie van onze bronnen van de brandweer.

Het vuur was uitgebroken in een grote hangar naast een tuincentrum. De brand heeft al het materiaal wat in de hangar stond verwoest, waaronder zes voertuigen.

Volgens de brandweermannen van het Consell de Eivissa is de waarschuwing gisteren ochtend rond 02.50 binnen gekomen. Maar liefst negen brandweerlieden en drie brandweerwagens waren nodig om het vuur te doven.

De vlammen hebben meer dan 200 vierkante meter aan materiële schade verwoest, wat vooral in het daglicht pas echt zichtbaar werd. Onder het verwoeste materiaal waren twee elektrische vrachtwagens, drie grasmaaiers volledig verbrand, en nog veel elektrische machines en doe-het-zelvers. De vlammen hebben ook een tiental palmbomen en andere struiken in de faciliteiten verbrand.

Het is nog steeds niet duidelijk waarom de brand in Jesus is ontstaan. Het is de eerste grote brand sinds het seizoen van verhoogd risico op bosbranden is ontstaan (begin mei).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *