Boze reacties over nieuwe Netflix film ‘Ibiza’ die in Kroatië is opgenomen

  • Home
  • Boze reacties over nieuwe Netflix film ‘Ibiza’ die in Kroatië is opgenomen

De Minister van Toerisme, Vicent Torres, heeft zijn verontwaardiging uitgesproken over het gebruik van de naam ‘Ibiza’ als titel voor een nieuwe Netflix film. Allereerst is de film opgenomen in Kroatie, en niet in Ibiza. Volgens Torres geeft het de kijker een uiterst verkeerd beeld van het eiland.

Torres heeft laten weten dat de Netflix producenten al lang geleden contact hebben opgenomen met het Consell van Ibiza om te vragen voor steun en goedkeuring bij de verwerking van autorisaties en het filmen.

Destijds was elke mogelijkheid tot samenwerking met Netflix voor het project verworpen, en tot op heden had het Consell geen nieuws meer gehad. De trailer van de film heeft dan ook veel boze reacties van het Consell en eilandbewoners veroorzaakt.

Volgens het Consell promoot de film een negatief imago van Ibiza. “Ze denken puur commercieel en profiteren van de naam Ibiza. De film is alleen maar gebaseerd op stereotyperende gedachtes. Maar dit is niet Ibiza. Dit verdienen we niet,” aldus Torres.

Het Consell heeft aangekondigd dat zij de mogelijkheid gaan onderzoeken om juridische stappen te ondernemen tegen Netflix.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *