Boze reacties na filmpjes van superjachten verankerd in posidonia velden

  • Home
  • Boze reacties na filmpjes van superjachten verankerd in posidonia velden

Recente online filmpjes van superjachten en party boats verankerd in posidonia velden zorgen voor veel ophef onder de The Citizen Movement Epic.  Volgens de Spaanse krant Noudiari vinden inwoners van Ibiza het belachelijk dat de gemeenteraad van Eivissa eerder dit jaar beloofd had alles eraan te doen om de posidonia plant te beschermen, maar dit toch niet helemaal lijkt waar te maken.

 

De posidonia plant is een beschermde plantsoort op Ibiza. Dit zeewier plantje groeit op de bodem van de zee langs de kust van Formentera en Ibiza en zorgt ervoor dat het water schoon blijft. Dankzij deze posidonia plant hebben duizenden mensen plezier van het prachtige azuurblauwe water waar men zo graag in zwemt.

 

De plant is dus niet voor niets zo geliefd op het eiland en moet daarom beschermd worden. In september 2017 was er zelfs een driedaags festival georganiseerd op Formentera om meer aandacht voor de posidonia plant te trekken.

 

De gemeenteraad van Eivissa heeft eerder dit jaar gezegd dat er in het hoogseizoen strenge controles zullen worden uitgevoerd om te controleren of jachten niet aanmeren in de beschermde zeewier velden. Volgens de EPIC movement zijn dergelijke filmpjes van de jachten het bewijs dat er helemaal nog geen flinke boetes worden uitgedeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *