Boycot de F1 races

  • Home
  • Boycot de F1 races

Boycot F1 PowerboatIBIZA – Op 5, 6 en 7 september 2014 krijgt het zeeleven in de wateren bij Ibiza het te verduren met de komst van de F1 Powerboat races. De snelste boten ter wereld zullen dagenlang langs de kust van het prachtige eiland brullen, niets of niemand ontziend. 

De gillende motoren van de boten zullen er voor zorgen dat het zeeleven voor dagen, of misschien wek voor weken verstoord zal worden. En het enige doel is (alweer) een rijkelui spelletje wat geen enkel doel dient behalve het verslinden van duizenden liters brandstof. En de organisatie die boert er goed bij want die incasseert voor sommige (drijvende) VIP plekken tot wel 60.000 euro voor drie dagen. En tot grote ergenis van velen zal straks een groot deel van het openbare strand bij Playa den Bossa worden afgezet. Illegaal, want het is niet de gemeente of de eilandregering die over de stranden beslist, maar Costas. En voor zover ons bekend is er geen vergunning verleend om het strand over een grote lengte af te zetten voor een evenement als dit. Toeschouwer of niet, je zult gedwongen worden om straks 25 euro te moeten betalen om toegang te kunnen krijgen tot bepaalde delen van het strand.

Ibizavandaag had er graag meer werk van gemaakt, maar door de grote hoeveelheid werkzaamheden deze zomer moeten we het laten voor wat het is. Het enige wat we kunnen doen is het plaatsen van een oproep om dit geldverkwistende, olieverslindende en natuurslopende evenement links te laten liggen en op geen enkele manier bij te dragen aan dit evenement. Onze accreditatie is inmiddels met een groot kruis erdoor teruggestuurd naar de organisatie.

Natuurlijk zal het evenement gewoon plaatsvinden, ondanks onze oproep. Maar je moet ergens beginnen nietwaar? In de winter gaan we onze vinger aan de pols houden voor een eventueel vervolg op dit evenement en dan zullen we er grote partijen bij betrekken en zorgen dat er bijtijds goede protesten en bezwaren komen. We hopen dat iedereen die betrokken is bij het eiland en de natuur dit bericht wil delen om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Namens de walvissen, dolfijnen en andere dieren in de zee alvast bedankt.

Twitter: #stoppowerboatf1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *