Bouwput oude haven

  • Home
  • Bouwput oude haven

bouwput-havenIBIZA – Na de tumultueuze start van de renovatie van de kade van de oude haven eind van oktober, lijkt de herinrichting van dit deel van de haven toch op koers te zijn.

Het Havenbedrijf van Balears (APB) heeft desgevraagd bevestigd dat de einddatum van het werk toch nog steeds voor aanvang van het seizoen gepland is. De totale termijn van de werkzaamheden is geschat op zeven maanden. Op dit moment is het bedrijf Corsián-Corviam, die de inschrijving won van € 5.500.000.-, volop bezig met de eerste fase van het project. Deze fase kent de installatie van een nieuwe regenwater infrastructuur, riolering en drainage in het gebied.

De bewoners en bedrijven die in de eerste lijn zitten hebben zo hun twijfels aan de vorderingen. Op 1 mei moeten de nieuwe parkeerplaatsen klaar zijn en moeten ook de nieuwe terrassen geplaatst kunnen worden. Maar de uitvoerder zegt dat alles op schema ligt, zeker nu het moeilijkste deel van de operatie nagenoeg voltooid is.

Manuel Joaquín Senen, vice-voorzitter van de Vereniging van Bewoners en Traders del Puerto, heeft de zorg geuit over de indeling van de oppervlakte als het straks klaar is. Er is nog niet bekend hoeveel parkeerplaatsen er worden toegewezen voor personen die een jacht komen bezoeken en hoeveel er voor de bewoners gereserveerd worden. Hierover blijven de partijen met elkaar in gesprek.

[googlemap lat=”38.90936024230698″ lng=”1.44020676612854″ align=”undefined” width=”495px” height=”225px” zoom=”16″ type=”G_NORMAL_MAP”]38.90936,1.440207[/googlemap]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *