Bon profit: Société Anonyme

  • Home
  • Bon profit: Société Anonyme

popup-restaurant-fred-ibiza-ibizavandaag-gang-5IBIZA – Het idee komt van Diana Pattiselanno en de uitvoering geschiedt door Michelin sterren chefs Ron Blauw, Erik van Loo, Edwin Vinke, Fred Mustert en Soenil Bahadoer. Het concept: een popup restaurant op Ibiza.

Als chefs van dit niveau op onze thuisbasis op Ibiza komen koken dan mag je dat natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan. Daar zou je gegarandeerd spijt van krijgen namelijk.
Op zaterdag 12 september viel er in de late middag wat neerslag bij ons in San Rafael en even waren we bang dat de regen roet in het eten zou gaan gooien maar gelukkig bleef dit ons bespaard.

popup-restaurant-fred-ibiza-ibizavandaag-collage

We werden rond 21:00 verwacht op een locatie die zelfs voor ons niet bekend was, Hotel Rural Astarte. Een ware oase midden op het platteland van het noordwesten van Ibiza. Direct nadat we het terrein waren opgereden werden we door de locatie opgeslokt en waanden we ons in een paradijs op het paradijs.

Omdat het weer de organisatie toch wat aan het twijfelen had gebracht en ze natuurlijk geen enkel risico wilden lopen, was er gekozen voor een setup onder een overkapping en niet onder de sterrenhemel zoals te doen gebruikelijk op Ibiza. Iets wat overigens niets afdeed aan de entourage van het geheel. De ingehuurde dj draaide rustige lounge muziek op een volume waarbij iedere conversatie gewoon te voeren was. Prettig om te horen en zeker niet storend en het versterkte zeker het “Ibiza gevoel” van de aanwezige gasten.

Er werd ons een warm welkom geheten en toen we aanzaten werden we voorzien van een welkomstdrankje, een glaasje AIX rosé. We waren er klaar voor om ons te laten verrassen door Fred Mustert, eigenaar van het met twee Michelin sterren bekroonde Restaurant Fred in Rotterdam.

popup-restaurant-fred-ibiza-ibizavandaag-gang-2We lieten ons verrassen door Fred en zijn team, die bij alle zes de gangen met zorg een bijpassende wijn hadden gekozen. Om het geheel in Ibiza sferen te houden was er gekozen voor gerechten met een Spaans tintje en ook de wijnen die passeerden waren allemaal afkomstig uit Spanje. En om niet teveel te verklappen voor de gasten die nog voornemens zijn dit popup restaurant te gaan bezoeken zullen we niet tot in detail vertellen hoe onze smaakpapillen werden verwend op het platteland van Ibiza. De culinaire reis die we maakten liep van vis tot vlees waarbij het ons verbaast dat er niet al lang een dependance van Fred op Ibiza geopend is. Wel leuk is om te vermelden dat er in bijna ieder gerecht ook nog een onverwachte verrassing blijkt te zitten. Speciaal daarvoor alleen al alle complimenten naar Fred.

Gelukkig kunnen liefhebbers nog even terecht want tot en met 27 september zal de keuken van Société Anonyme bezet worden door één van de chefs die deelnemen aan dit unieke project.

Reserveren kan via de website van Société Anonyme en op de Facebook pagina wordt je voor zover dat kan nog verder verleid. Doen, want dit is een unieke kans om de combinatie van het zwoele Ibiza en Nederlandse top chefs te ervaren.

pop-restaurant-fred-ibiza-dessert-ibizavandaag

Voor wie nieuwsgierig is naar het menu wat Fred Mustert speciaal voor Ibiza had samengesteld:

menu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *