Bon Profit: Secreto Iberico

  • Home
  • Bon Profit: Secreto Iberico

secreto-ibericoBON PROFIT – In Bon Profit vind je niet alleen onze restaurant recensies, maar ook de lekkerste recepten uit de Spaanse keuken en vooral die van Ibiza uiteraard. Deze keer het recept van Secreto Iberico.

De Secreto Iberico is een speciale snit van de schouder van het varken. Dit stuk vlees is alleen bij Iberico varkens te vinden. In Spanje beschouwt men dit stuk als het best bewaarde geheim van de Iberico, vandaar de naam “secreto” (geheim). Vol van smaak!

 

Recept: Iberico Secreto met saffraan-aardappelen

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 stukjes Iberico Secreto

30 ml kokend water

1 snufje saffraandraadjes

Rasp en sap van 1 limoen

40 ml olijfolie

40 gr boter, in blokjes gesneden

½ theelepel witte suiker

30 gr verse fijgehakte rozemarijn

2 grote aardappelen

2 rode uien

Peper & Zout

Bereidingswijze Secreto Iberico:

1)       Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

2)       Laat de saffraandraden weken in kokend water gedurende 5 minuten.

3)       Snij de aardappelen door de helft en snij deze helften in 3 (circa) gelijke stukken

4)       Mix de limoenrasp, het limoensap, het saffraanwater, olijfolie, boter, suiker, rozemarijn, peper en zout in een kom. Doe de aardapelen in een ovenschaal en giet het saffraanmengsle eroverheen. Zet in de oven en gaar dit gedurende 45 minuten. Iedere 15 minuten alles even omscheppen.

5)       Snij in een ruitpatroon de Iberico secreto licht in. Bestrooi dit met peper en zout.

6)       Doe een klein beetje olijfolie in een grillpan. Zet deze op hoog vuur en grill de secreto aan beide kanten goudbruin.

7)       Neem de secreto uit de pan en laat 5 minuten nagaren.

8)       Plaats de secreto op een bord en garneer met de saffraanaardappeltjes.

Een uitstekende combinatie met dit verrukkelijke gerecht is een Rioja El Coto. Verrassend genoeg is deze rode parel in de meeste supermarkten op Ibiza al te krijgen voor nog geen 6 euro per fles.

Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *