Bon profit: Sangria

  • Home
  • Bon profit: Sangria

sangria-receptIBIZA – Met de hitte van het komende weekend is er niets lekkerder dan een fris glas sangria toch? Ibizavandaag heeft het originele recept.

Wikipedia leert on het volgende over deze typisch Spaanse drank:

Sangria (Spaans: Sangría) is een Spaanse/Portugese licht-alcoholische drank, waarvan de basis bestaat uit rode wijn of witte wijn op smaak gebracht met vruchtjes, meestal sinaasappel, citroen, appel, perzik of ananas en soms ook, maar minder vaak, met meloen, mango of grapefruit. Het wordt aangevuld met suiker, honing en vers vruchtensap. Soms wordt de sangria extra licht en fris gemaakt door toevoeging van koolzuurhoudend mineraalwater. Meestal wordt er extra alcohol aan toegevoegd, bijvoorbeeld likeur of brandewijn of andere sterk alcoholische dranken.

De drank wordt geserveerd in een karaf, traditioneel met ijs en een houten lepel om de vruchtjes van de bodem te halen. In koudere landen als Nederland en België wordt sangria in het algemeen in de warme jaargetijden gedronken. In Catalonië maken ze een eigen variant op de Sangria met de mousserende cava in plaats van rode wijn.

Tot zover. Aan de slag met het authentieke sangria recept!

De ingrediënten voor sangria:

– 1 liter rode wijn
– 2 verse perziken
– 1 appel
– 1 peer
– de helft van een verse ananas
– 2 citroenen
– 1 sinaasappel
– 1 glas cognac
– 4 eetlepels suiker
– nootmuskaat
– een halve liter frisdrank (koolzuurhoudend)

Bereiding van de sangria:

Om dit verfrissende Sangria recept bereiden, volg je de stappen die we nu laten zien. We beginnen met een grote schaal waarin we de wijn gieten, nadat we het sap van een citroen hebben gemengd met de wijn.

We voegen een sinaasappel en een citroen gesneden in partjes toe, en ook alle andere gesneden fruitblokjes en mengen het met de rode wijn in de schaal.

Los de suiker op in wat heet water en voeg dit toe aan de inhoud van de schaal en ten slotte voegen we de cognac en nootmuskaat toe en roeren alles goed door.

Nu zijn we geduldig en laten we de drank 2 tot 3 uur in de koelkast staan om te zorgen dat de vruchten hun smaak afstaan en ook dat de smaak in de vruchten trekt.

Sangria serveer je ijskoud, bij voorkeur met wat ijsblokjes in je glas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *