Bon profit: Salsa brava recept

  • Home
  • Bon profit: Salsa brava recept

salsa-bravaSpaanse Salsa Brava, “Pittige Spaanse Tomatensaus”. Als je zoekt op internet of even rondvraagt als je in Spanje bent dan zul je honderden recepten tegenkomen. Met- en zonder azijn, knoflook of juist niet, uien er in, noem het maar op. Op onze speurtocht kwamen we het onderstaande recept tegen en eerlijk is eerlijk, deze is lekker!

Recept Salsa Brava. Lekker voor bij de patatas bravas, om gewoon in te dippen, of zelfs bij een vleesgerecht.

1 Ui, middelgroot, gesnipperd
2 Tenen knoflook, uit de pers
1 Theelepel paprika poeder
3 Theelepels Cayennepoeder
400 gram bliktomaat (blokjes)
2 Theelepels suiker
2 Theelepels azijn
1/2 Theelepel zout
Olijfolie

Salsa Brava breidingswijze
De bereiding van de pittige Spaanse tomatensaus is vrij eenvoudig:

• Fruit de ui en de knoflook in de olie, op laag vuur zodat alles lekker glazig wordt zonder aan te branden;
• Voeg paprika poeder en cayenne peper toe, laat even meefruiten;
• Voeg de tomaat toe, laat zachtjes aan de kook komen, roer goed door zodat de tomaat kapot gaat; Je kunt er ook voor kiezen om het mengsel met de staafmixer tot een gladde saus te maken;
• Voeg azijn, suiker en zout toe, roer goed door;
• Serveren in een mooi schaaltje, of in een knijpflacon;

Je kunt de saus extra glad maken als je hem met een staafmixer goed doormixt. Serveren kan zowel koud als warm.

¡Bon profit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *