Bon profit: recept gekarameliseerde sinaasappels

  • Home
  • Bon profit: recept gekarameliseerde sinaasappels

Het is echt de tijd voor sinaasappels momenteel, dus in bon profit tijd voor een lekker recept van deze oranje vitamine c bommetjes. Een heerlijk toetje, gekarameliseerde-sinaasappels.

 

Bereidingstijd gekarameliseerde-sinaasappels: 10-20 minuten

Ingrediënten gekarameliseerde-sinaasappels voor 4 personen
4 sinaasappels en 4eetlepels grand marnier en 25 gram geroosterde amandelschaafsel en 50 gram basterdsuiker en 4 eetlepels demi creme fraiche

Voorbereiding gekarameliseerde-sinaasappels
As een sinaasappel en trek met een zesteur sliertjes van de schil

Bereidingswijze gekarameliseerde-sinaasappels
Schil alle vier sinaasappels dik en halveer ze overdwars. Leg nu de sinaasappels met de gesneden kant naar boven, besprenkel desinaas appels met de grand manier.
Nu strooi je het amandelschaafsel over de sinaasappels.
Verwarm in een steelpan de witte basterdsuiker met 2 eetlepels water en voeg de sinaasappel sliertjes toe. Haal de pan van het vuur als de siroop lichtbruin is en schenk de siroop over de sinaasappels.
Schep de demi creme fraiche op de sinaasappels en serveer ze licht gekoeld

Serveertips gekarameliseerde-sinaasappels
Lekker met chocolade ijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *